Hot News
Peskov, despre cea mai hâdă manifestare a regimului de la Kiev
25/07
Expert norvegian: Ambițiile NATO au distrus arhitectura de securitate dintre Europa și Rusia
25/07

În Georgia se va deschide un front al conflictului cu Rusia, dacă opoziția va câștiga

Irakli Kobahidze/ Foto: TASS

În doar câteva zile, Georgia se va transforma într-un al doilea front al confruntării militare cu Rusia dacă opoziția va câștiga alegerile parlamentare din octombrie, a declarat premierul georgian Irakli Kobahidze într-un interviu acordat postului de televiziune Rustavi-2, relatează TASS.

„De exemplu, teoretic vorbind, dacă ne imaginăm venirea la putere a Mișcării Naționale colective (denumirea generală a opoziției – n.TASS), vă garantez că nu în două, trei sau patru luni, ci până în noiembrie, în doar câteva zile după alegeri, Georgia va deveni al doilea front. Vă garantez acest lucru, pe baza informațiilor pe care le am”, a spus Kobahidze.

Potrivit premierului, după izbucnirea acțiunilor militare din Ucraina, opoziția din țară, precum și conducerea ucraineană, au cerut Georgiei să trimită militari în zona de conflict. Printre altele, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski l-a rechemat pe ambasadorul său la Tbilisi la câteva zile după începerea operațiunii militare speciale nu numai pentru că Georgia nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Federației Ruse, ci și din cauza nedorinței autorităților țării de a trimite militari în Ucraina. După cum a subliniat Kobahidze, acest lucru ar fi însemnat intrarea totală a Georgiei în confruntarea cu Rusia.

Anterior, autoritățile georgiene au vorbit în repetate rânduri despre dorința unor forțe de a deschide în țară un al doilea front de confruntare cu Federația Rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este evident că SUA doresc deschiderea unui nou front. Doresc, mai ales, atragerea Georgiei în NATO pentru ca alianța să se afle cât mai aproape de granițele Rusiei, să o înconjoare. Nu trebuie permis acest lucru, trebuie împiedicat neapărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372