Hot News
În Georgia se va deschide un front al conflictului cu Rusia, dacă opoziția va câștiga
25/07
Peskov, despre posibile negocieri cu Zelenski: În anumite condiții
26/07

Expert norvegian: Ambițiile NATO au distrus arhitectura de securitate dintre Europa și Rusia

Foto: topwar.ru

Ambițiile NATO au distrus arhitectura de securitate dintre Europa și Rusia. Motivul deteriorării relațiilor dintre Federația Rusă și Occident a fost dorința de nestăvilit a Alianței Nord-Atlantice de a extinde sferele de influență. Sunt gânduri exprimate pe pagina sa socializare de politologul norvegian Glenn Diesen, scrie Voennoe obozrenie.

În opinia sa, Alianța este cea care poartă vina pentru că relațiile dintre Moscova și țările occidentale sunt acum rupte.

Expertul norvegian amintește că decenii la rând Rusia a căutat să dezvolte o arhitectură de securitate paneuropeană și să se integreze cu Occidentul.

El crede că acest proces a fost oprit definitiv în 2014. Diesen consideră că tocmai dorința NATO de hegemonia globală a înfuriat Rusia și a forțat-o să pivoteze spre Est.

În ultima vreme, se aud tot des previziuni despre un posibil conflict armat direct între Federația Rusă și statele occidentale. Poziția oficială a Kremlinului în această problemă este că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nicio țară din lume. În același timp, acțiunile care încalcă interesele sale nu vor rămâne fără atenție și răspuns.

În mesajul său anual adresat Adunării Federale, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia este deschisă dialogului cu toate statele planetei.

Anterior, Andrew Latham, jurnalist al publicației americană The Hill, a spus că NATO ar trebui să se ferească de Rusia, India și China. În opinia sa, consolidarea acestor țări ar putea provoca prăbușirea Alianței Nord-Atlantice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este vorba de ambițiile Statelor Unite, pentru că NATO aparține lor, e coordonată de ele. Opinia lui Diesen cum că Alianța este vinovată de relațiile rupte dintre Rusia și țările occidentale este absurdă. Păi, NATO nu are ca membre țări occidentale? Cine le-a obligat să fie membre, cine le-a obligat să lupte împotriva Rusiei? Da, au dorit să facă pe plac stăpânului de peste ocean și acum relațiile dintre ele și Rusia sunt considerate ca fiind din vina Alianței. Ceea ce spune acest politolog se bate cap în cap. Pe scurt, sunt învinovățite chiar țările membre, ceea ce este corect. Dorința de hegemonie este a Statelor Unite, nu a NATO. Alianța este doar un instrument în mâinile SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372