Hot News
Sondaj: Câți ucraineni sunt dispuși să accepte concesii teritoriale
24/07
”Iskander” a distrus 50 de instructori occidentali lângă Harkov (VIDEO)
24/07

Ungaria a amenințat Ucraina cu blocarea plăților din UE

Foto: RIA Novosti

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjártó, a promis să blocheze alocarea banilor Uniunii Europene destinați Ucrainei până când Kievul va relua tranzitul petrolului rusesc, relatează agenția TASS.

Săptămâna trecută, Ucraina a impus sancțiuni împotriva companiei Lukoil și a oprit tranzitul petrolului către UE. Slovacia și Ungaria s-au pronunțat împotriva acestei decizii.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a calificat decizia Kievului privind Lukoil drept „un alt exemplu de sancțiuni lipsite de sens” care fac rău nu Rusiei, ci țărilor UE. Guvernul slovac a subliniat că la uzina Slovnaft vor lipsi 40 la sută din petrolul care era livrat anterior pentru prelucrare. Bratislava a subliniat că și acest lucru pune sub semnul amenințării livrările de motorină în Ucraina.

Anterior, Szijjártó a declarat că nu înțelege decizia Kievului, care este ”inacceptabilă” și care, potrivit spuselor sale, poate duce la o criză totală de carburanți. Ungaria și Slovacia au avertizat, totodată, că acest lucru ar avea consecințe asupra planului de aderare al Ucrainei la UE.

Pe 22 iulie, Ungaria a blocat încă o dată plata pentru Ucraina a peste 60 de miliarde din Fondul european pentru pace. A doua zi, Szijjarto a anunțat că Budapesta va bloca plățile până când problema livrărilor de petrol va fi rezolvată.

„Vom continua să blocăm alocarea banilor din Fondul european de pace până când Ucraina va rezolva problema cu Lukoil”, a subliniat Szijjarto.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa și trebuie să facă Ungaria! Premierul ungar nu doarme în papuci și nici nu se lasă intimidat de pokemonul Zelenski. Felicitări Ungariei pentru atitudinea sa demnă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957987