Hot News
Peskov: Infrastructura NATO avansează la granițele Rusiei
23/07
Ungaria a amenințat Ucraina cu blocarea plăților din UE
24/07

Sondaj: Câți ucraineni sunt dispuși să accepte concesii teritoriale

Foto: Reuters/ Vzgliad

Numărul ucrainenilor care sunt de acord cu concesii teritoriale pentru a pune capăt conflictului cu Rusia a crescut de trei ori în decurs de un an, arată rezultatele sondajului realizat de Insitutul pentru Studii Sociologice din Kiev, scrie publicația Vzgliad.

În perioada mai 2022 – mai 2023, între 8 și 10% dintre ucraineni erau gata să cedeze din teritoriul țării, iar 82–87% erau împotriva oricăror concesii, se precizează în articolul postat pe site-ul institutului mai sus menționat.

Până la sfârșitul anului trecut însă, ponderea cetățenilor ucraineni gata să accepte concesiunii teritoriale a crescut la 19%, pentru ca în februarie anul curent să ajungă la 26%, iar în mai, la 32%, potrivit rezultatelor studiului.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-22 mai și 20-25 iunie 2024 pe baza interviului telefonic. Au participat peste 3.000 de respondenți cu vârste de peste 18 ani. Eroarea statistică nu depășește 5%.

Valeria Gorodețkaia

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că s-au săturat și ei de conflictul în care i-a băgat Zelenski. Cei rămași în viață nu mai vor să se sacrifice pentru interesele Statelor Unite. Zelenski este atât de disperat încât acum vorbește doar de necesitatea de a pune capăt conflictului și e dispus pentru negocieri cu Rusia. Cum a dispărut Biden de pe scenă, cum îl preocupă încetarea conflictului. I-a dispărut protectorul, i-a dispărut brusc curajul! Și-a bătut joc de acordurile de la Minsk și de la Istanbul, a organizat un summit în Elveția fără a invita Rusia. Nu a fost prea încântat de vizita lui Viktor Orbán la Kiev, dar acum se gudură pe lângă secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin. Mă gândesc că nu a cerut Vaticanului avioane și sisteme Patriot, deși ar fi în stare. Cel care dorea să-i distrugă pe ruși, acum dorește pace. Oare de ce nu-l cred? Nici poporul lui nu-l mai crede și de aceea este dispus la concesii teritoriale, deși nu se pune problema unui târg pe seama lor. Tot ce a cucerit sau va cuceri Rusia este pământ rusesc, că sunt de acord sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373