Hot News
Lavrov, discursul de deschidere a întâlnirii cu șefii organizațiilor neguvermantale din Rusia
24/07
Putin a inaugurat obiective sociale în noile regiuni
25/07

Peskov: Planul UE de a cumpăra arme pentru Ucraina cu bani din activele Rusiei nu va rămâne fără răspuns

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Rusia nu va lăsa fără răspuns planurile Uniunii Europene de a folosi veniturile realizate din activele rusești înghețate pentru a cumpăra arme destinate Ucrainei, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„Într-un fel sau altul, va exista un răspuns. Astfel de acțiuni de jaf nu pot rămâne fără reciprocitate”, a spus el reporterilor, comentând intenția UE de a direcționa, încă din luna august, 1,4 miliarde de euro din veniturile obținute din activele înghețate ale Rusiei pentru achiziționarea de arme destinate Ucrainei.

„Acești bani nu doar se fură, sunt cheltuiți pentru a cumpăra arme”, a subliniat Peskov, adăugând că o variantă mai proastă de a-i folosi nici că se putea inventa.

„Vom analiza, fără îndoială, posibilitatea de a-i da în judecată, de a-i urmări penal pe acei oameni care au legătură cu adoptarea și punerea în aplicare a acestor decizii, deoarece este o încălcare directă a dreptului internațional, este călcat în picioare dreptul la proprietate și așa mai departe”, a spus reprezentantul Kremlinului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Șmecherii de la conducerea UE s-au gândit să pună mâinile pe banii Rusiei? S-au gândit bine cu singurul neuron care le-a mai rămas? N-au furat destul? Parcă Zelenski este disperat să facă pace, să negocieze cu Rusia. Dmitro Kuleba s-a dus până în China să discute cu ministrul de Externe chinez Wang Yi despre intențiile Ucrainei de a începe dialogul și negocierile cu partea rusă. Despre ce pace vorbește Zelenski, despre ce negocieri vorbește Kuleba, când Ucraina este înarmată în continuare? UE fură banii Rusiei să cumpere arme pentru Ucraina? Salamandrele astea de la UE chiar că au probleme grave la mansardă! Eu nu cred că Rusia va trebui să analizeze prea mult situația și nici să se bazeze pe dreptul internațional sau pe dreptul penal și nici pe acționarea lor în judecată. Nu va câștiga nimic, pentru că legile, regulile și drepturile nu mai sunt respectate de acești hoți. Ei cer altora să le respecte! E timpul ca Rusia să se bazeze doar pe dreptul de a acționa așa după cum merită acești nemernici. În cazul lor nu mai merge cu povești, cu urmăriri penale și analize. ,,Nu poți ocoli ceea ce trebuie să se întâmple.” (A. Cehov)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372