Categories: Rusia si lumea

Cum a reacționat Rusia la retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Pentru Kremlin, prioritatea este atingerea obiectivelor operațiunii speciale, nu rezultatele alegerilor din SUA

Pe 21 iulie, actualul președinte al SUA, Joe Biden, și-a retras candidatura de la alegerile prezidențiale din SUA din 2024. El a spus că, până la sfârșitul mandatului, vrea să se concentreze pe îndeplinirea îndatoririlor sale curente, exprimându-și, totodată, sprijinul pentru vicepreședintele Kamala Harris în calitate de candidat democrat la președinție. Cotidianul Vedomosti a strâns reacția autorităților ruse la retragerea lui Biden din cursa prezidențială.

Printre primii care au comentat decizia liderului american a fost reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. „Joseph Biden a anunțat că se retrage din cursa prezidențială. Dar nu a adăugat unde exact”, a constatat ea ironic într-o postare pe canalul ei de pe rețeaua Telegram.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, în SUA ar trebui deschisă acum o investigație a înțelegerii dintre presă și cercurile politice, care ”au ascuns adevărata stare a lucrurilor” despre sănătatea lui Biden și, prin urmare, au manipulat opinia publică. În direct la postul TV ”Soloviev Live”, Zaharova a calificat drept bătălii politice interne ceea ce se întâmplă acum în SUA și a subliniat că Moscova ”nu se amestecă nici în viața lor internă, nici în alegerile lor”.

Aflat în Cuba, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că Biden a creat probleme în întreaga lume, iar acum fuge înțelegând că nu va fi reales la alegerile care bat la ușă. De asemenea, el l-a acuzat pe actualul președinte al SUA de declanșarea conflictului din Ucraina, de distrugerea economiilor țărilor europene, de sancțiunile împotriva Rusiei și a altor țări și a cerut ca Biden să fie tras la răspundere.

O evaluare similară a activităților liderului american a fost făcută de șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, președintele LDPR, Leonid Sluțki. Potrivit acestuia, Biden „trece în regim de rață șchioapă”.

„În condițiile unei evidente degradări vertiginoase a funcțiilor lui cognitive, acest pas nu trebuie să surprindă. Surprinzător este altceva: cum un om cu asemenea probleme de sănătate poate până acum să conducă cea mai mare putere nucleară”, a scris Sluțki pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

În Consiliul Federației s-a estimat că haosul din politica americană nu va face decât să crească. Potrivit senatorului Andrei Klișas, retragerea lui Biden din cursa electorală poate duce la o gravă criză constituțională în Statele Unite. Primul adjunct al șefului comitetului internațional al Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, a definit 21 iulie ca fiind o zi neagră pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și pentru Europa, pentru că „nu-l iubesc pe (fostul președinte al SUA și candidat la funcția de președinte, Donald) Trump.”

Comentând decizia lui Biden, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a urat sănătate și a subliniat că Rusia va atinge obiectivele operațiunii speciale. „Biden, gata… Îi dorim multă sănătate. Obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse”, a scris Medvedev pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

De asemenea, Kremlinul a subliniat că atingerea obiectivelor operațiunii speciale reprezintă o prioritate pentru Rusia, nu și rezultatele cursei prezidențiale din Statele Unite. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că mai sunt patru luni până la alegeri, timp în care „multe se pot schimba”.

Owner

View Comments

  • ,,Viața-i un dar de-o clipă. Iată:
    Chivernisește-ți-o tihnit,
    Și-apoi, cu inima-mpăcată,
    Primește-al coasei vâjâit."
    (Gavril Derjavin)

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

16 minute ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

8 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

9 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

10 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

11 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.