Hot News
SUA au desfășurat bombardiere nucleare în România lângă granița cu Ucraina
23/07
Peste 500.000 de militari NATO, în alertă maximă. Pentru ce se pregătește Alianța?
23/07

Cum a reacționat Rusia la retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Președintele SUA, Joe Biden/ Foto: Vedomosti

Pentru Kremlin, prioritatea este atingerea obiectivelor operațiunii speciale, nu rezultatele alegerilor din SUA

Pe 21 iulie, actualul președinte al SUA, Joe Biden, și-a retras candidatura de la alegerile prezidențiale din SUA din 2024. El a spus că, până la sfârșitul mandatului, vrea să se concentreze pe îndeplinirea îndatoririlor sale curente, exprimându-și, totodată, sprijinul pentru vicepreședintele Kamala Harris în calitate de candidat democrat la președinție. Cotidianul Vedomosti a strâns reacția autorităților ruse la retragerea lui Biden din cursa prezidențială.

Printre primii care au comentat decizia liderului american a fost reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. „Joseph Biden a anunțat că se retrage din cursa prezidențială. Dar nu a adăugat unde exact”, a constatat ea ironic într-o postare pe canalul ei de pe rețeaua Telegram.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, în SUA ar trebui deschisă acum o investigație a înțelegerii dintre presă și cercurile politice, care ”au ascuns adevărata stare a lucrurilor” despre sănătatea lui Biden și, prin urmare, au manipulat opinia publică. În direct la postul TV ”Soloviev Live”, Zaharova a calificat drept bătălii politice interne ceea ce se întâmplă acum în SUA și a subliniat că Moscova ”nu se amestecă nici în viața lor internă, nici în alegerile lor”.

Aflat în Cuba, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că Biden a creat probleme în întreaga lume, iar acum fuge înțelegând că nu va fi reales la alegerile care bat la ușă. De asemenea, el l-a acuzat pe actualul președinte al SUA de declanșarea conflictului din Ucraina, de distrugerea economiilor țărilor europene, de sancțiunile împotriva Rusiei și a altor țări și a cerut ca Biden să fie tras la răspundere.

O evaluare similară a activităților liderului american a fost făcută de șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, președintele LDPR, Leonid Sluțki. Potrivit acestuia, Biden „trece în regim de rață șchioapă”.

„În condițiile unei evidente degradări vertiginoase a funcțiilor lui cognitive, acest pas nu trebuie să surprindă. Surprinzător este altceva: cum un om cu asemenea probleme de sănătate poate până acum să conducă cea mai mare putere nucleară”, a scris Sluțki pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

În Consiliul Federației s-a estimat că haosul din politica americană nu va face decât să crească. Potrivit senatorului Andrei Klișas, retragerea lui Biden din cursa electorală poate duce la o gravă criză constituțională în Statele Unite. Primul adjunct al șefului comitetului internațional al Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, a definit 21 iulie ca fiind o zi neagră pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și pentru Europa, pentru că „nu-l iubesc pe (fostul președinte al SUA și candidat la funcția de președinte, Donald) Trump.”

Comentând decizia lui Biden, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a urat sănătate și a subliniat că Rusia va atinge obiectivele operațiunii speciale. „Biden, gata… Îi dorim multă sănătate. Obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse”, a scris Medvedev pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

De asemenea, Kremlinul a subliniat că atingerea obiectivelor operațiunii speciale reprezintă o prioritate pentru Rusia, nu și rezultatele cursei prezidențiale din Statele Unite. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că mai sunt patru luni până la alegeri, timp în care „multe se pot schimba”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Viața-i un dar de-o clipă. Iată:
    Chivernisește-ți-o tihnit,
    Și-apoi, cu inima-mpăcată,
    Primește-al coasei vâjâit.”
    (Gavril Derjavin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372