Hot News
Mișustin a ales patru orașe pentru a consolida poziția Rusiei în Est
21/07
Din ce în ce mai puțin sau homeopatia rachetelor
22/07

Ritter: Desfășurarea de rachete americane în Germania ar putea duce la un război nuclear cu Federația Rusă

Foto: Gazeta.ru

Decizia Germaniei de a desfășura pe teritoriul ei rachete americane cu rază lungă de acțiune ar putea duce nu doar la escaladarea situației din relațiile cu Rusia, dar și la începutul unui război nuclear, este de părere fostul ofițer de informații american Scott Ritter, relatează Rambler.

„Este o evoluție extrem de destabilizatoare și Rusia a spus că va reacționa”, a declarat expertul militar. Ritter a subliniat că nu se știe exact ce măsuri de răspuns ar putea lua Federația Rusă, dar țara a oprit deja dezvoltarea și desfășurarea sistemulului cu rază medie de acțiune RS-26 încă din 2017.

Fostul ofițer de informații a precizat că, în situația actuală, Moscova poate nu doar să repună acest sistem în stare de funcționare, dar să-l și desfășoare într-un timp destul de scurt.

În același timp, Ritter a calificat desfășurarea de rachete americane în Germania drept o escaladare iresponsabilă. Potrivit expertului, aceste rachete ar putea fi „trase într-un moment de furie” din cauza „unei erori sau a unei greșeli de calcul”, care ar putea degenera în cele din urmă într-un război nuclear între Rusia și SUA.

Pe 10 iulie, Washingtonul și Berlinul au emis o declarație comună, potrivit căreia în 2026 Statele Unite vor începe să desfășoare „sporadic” noi arme de foc cu rază mai lungă de acțiune în Germania. Inclusiv arme hipersonice. Președintele Vladimir Putin a declarat că, dacă sisteme americane de rachete „apar undeva”, Moscova poate răspunde în oglindă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ce spunea cu mulți ani în urmă Anatoli Dobrînin, fost ambasador al URSS la Washington în perioada 1962-1986: ,,Rusia este pregătită acum pentru o alianță constructivă cu Statele Unite, iar asta nu înseamnă deloc o alianță îndreptată împotriva cuiva. Țările noastre împărtășesc valori comune și ambele năzuiesc spre pace. Însă poporul rus dorește să-și conserve identitatea istorică și culturală și-și va apăra interesele națioanale. Nu prin forță îndreptată împotriva altor țări, ci prin convergența rezonabilă a intereselor cu ajutorul mijloacelor diplomatice și politice tradiționale. Calea nu va fi lină; Statele Unite se confruntă frecvent cu dificultăți și concurență chiar din partea propriilor aliați.” De-a lungul anilor s-a constatat că SUA a rătăcit calea și nu mai năzuiește de mult spre pace. Politica Washingtonului de control și supunere a altor țări, de hegemonie, au determinat Statele Unite să ducă mereu războaie pe tot globul, să provoace conflicte interne și să destabilizeze state. Rusia nu a dorit și nu dorește război, dar faptul că este mereu provocată și amenințată o obligă să ia măsuri de apărare. Rusia și SUA nu mai împărtășesc valori comune, iar pace dorește doar Rusia. Decizia Germaniei este iresponsabilă, dar ce poți aștepta de la niște iresponsabili? Întregul Occident ia decizii iresponsabile și va plăti scump pentru asta. Rusia nu va sta nepăsătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372