Hot News
Corneliu Vlad: Dreptul internațional exclude “ordinea bazată pe reguli”
22/07
SUA au desfășurat bombardiere nucleare în România lângă granița cu Ucraina
23/07

Mass-media: Reacția liderilor UE la retragerea lui Biden din cursa prezidențială

Președintele SUA, Joe Biden/ Foto: Getty Images/ Politico

Politico: Liderii Uniunii Europene nu au reacționat unitar la retragerea lui Biden din cursa electorală

Liderii țărilor membre ale Uniunii Europene nu au afișat o reacție unitară la decizia liderului de la Casa Albă, Joe Biden, de a renunța să mai participe la cursa prezidențială, scrie Politico, citată de RIA Novosti.

„Reacțiile lor s-au împărțit în trei categorii: cei care îl laudă pe Biden pentru decizia luată, cei care au decis să profite de moment pentru a-și exprima încrederea în candidatul republican la președinție, Donald Trump, și cei care păreau pur și simplu încântați să fie online într-un moment atât de important”, a apreciat publicația.

Astfel, Biden a primit, potrivit articolului, un sprijin maxim din partea cancelarului german Olaf Scholz, a premierului polonez Donald Tusk și a celui britanic, Keir Starmer. Liderul partidului populist britanic de dreapta ”Reform UK”, Nigel Farage, și membru în Parlamentul European din Partidul ”Alternativa pentru Germania”, Maximilian Kra, s-au aflat în tabăra celor care l-au criticat pe actualul președinte american, subliniază Politico. Amândoi cred că Donald Trump va câștiga viitoarele alegeri, a adăugat autorul articolului. Și, în sfârșit, președintele Letoniei Edgars Rinkevich a adoptat o poziție neutră, a rezumat publicația.

„Politica nu a fost niciodată atât de interesantă”, a scrie liderul leton în rețeaua de socializare X.

Joe Biden a anunțat duminică retragerea sa din lupta pentru un nou mandat din partea Partidulului Democrat, precizând, totodată, că intenționează să-și indeplinească obligațiile până la sfârșitul președinției sale. În același timp, Biden a susținut candidatura vicepreședintelui Kamala Harris la alegerile prezidențiale. Candidatul republican Donald Trump a spus în repetate rânduri că lui i-ar fi mult mai ușor să o învingă pe Harris.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Retragerea sau extragerea lui Biden din cursa electorală a dezvăluit adevărata față a multor lideri sau politicieni atât din SUA cât și din UE. Cei care erau în preajma lui știau că are probleme mari de sănătate mintală, dar l-au manipulat cum au vrut doar pentru interesele lor. Puterea și beneficiile enorme au fost împărțite între consilierii și întreg staff-ul lui Biden și, în special, de forțele oculte care au avut America în mână atâta timp. Acum l-au retras, deși nici nu cred că Biden își dă seama de acest lucru. Retragerea/extragerea se putea face mai de mult, fără a-i da iluzii false unui om care suferă de demență senilă și care este evident că nu conducea America și nici n-ar fi putut-o conduce încă cinci ani (în eventualitatea în care ar fi fost reales). Deși întâlnirea dintre cei doi candidați la președinție – Biden și Trump – a fost catastrofală pentru primul, prin prestația pe care a avut-o, s-a insistat în continuare pentru decizia de a candida a lui Biden. Însă ceva s-a întâmplat după tentativa de asasinat eșuată asupra lui Trump. Brusc, Biden s-a îmbolnăvit de Covid, iar apoi a fost anunțată retragerea lui din cursa pentru prezidențiale. La un moment dat Obama, din marele susținător a lui Biden, a schimbat macazul. Și cred că este adânc implicat în această debarcare fulger a lui Biden. Unii au început să dea declarații cu lacrimi în ochi și au început să-i aducă laude ca unui erou, tocmai cei care înainte îl ironizau și râdeau de gafele lui. Cei care se gudurau pe lângă el, acum s-au descotorosit ca de-o cârpă uzată. Retragerea lui Biden era pregătită cu cel puțin o săptămână înainte. O atitudine mizerabilă a fost din partea lui Zelenski, care a avut o convorbire telefonică cu Trump în 19 iulie. Repede a uitat de ajutorul și sprijinul lui Biden și s-a grăbit să sărute cizmele lui Trump. Ulterior a revenit cu mulțumiri și aprecieri la adresa lui Biden. Dintre toate reacțiile, cea mai josnică mi se pare aceea a lui Zelenski, acest personaj cu obrazul gros cât talpa unui bocanc și viclean precum un șarpe. Din partea unora au fost reacții de dat arama pe față. Reacții din partea unor oameni duplicitari. Dar, așa cum declara Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, ,,Mai sunt încă patru luni până la alegeri, iar aceasta este o perioadă lungă de timp în care se pot întâmpla multe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372