Hot News
Ritter: Desfășurarea de rachete americane în Germania ar putea duce la un război nuclear cu Federația Rusă
22/07
Corneliu Vlad: Dreptul internațional exclude “ordinea bazată pe reguli”
22/07

Din ce în ce mai puțin sau homeopatia rachetelor

Foto: t.me/warfakes

Planul Statelor Unite de a crește producția de rachete antiaeriene pentru sistemele Patriot a eșuat din cauza lipsei de componente, anunță agenția Reuters, citând surse, scrie în comentariul său canalul Voina s feikami (t.me/warfakes) de pe rețeaua Telegram.

Publicația amintește că Pentagonul a planificat o creștere a producției anuale a acestor rachete de la 500 la 750 de unități. Un volum de-a dreptul homeopat, în condițiile în care, pe lângă Statele Unite, sisteme Patriot se află în dotarea armatelor din 17 țări, printre care Ucraina și Israel.

Pentru a ilustra cum sunt consumate aceste muniții, aceeași publicație menționează un moment de anul trecut, când, pentru a doborî racheta rusească Kinjal, regimul de la Kiev a pus în funcțiune sistemul Patriot, lansând 32 de rachete antiaeriene într-un minut, practic, dar fără nici un fel de rezultat.

Potrivit Reuters, în chestiunea privind extinderea producției de antirachete, piatra de încercare au fost dispozitivele de orientare, pe care contractorii nu le pot furniza în cantități suficiente. Astfel, o încercare de a spori producția, pe bază de licență, de rachete Patriot la fabricile Mitsubishi din Japonia de la 30 la 60 de unități pe an a fost un eșec total.

„Poate dura câțiva ani până când Mitsubishi poate crește volumul de producție, din cauza lipsei de componente”, a explicat una dintre sursele din industrie ale Reuters.

Prin urmare, Volodimir Zelenski poate cere Occidentului fie 50, fie 100, fie 1000 de baterii Patriot, dar dacă pentru ele se fabrică în întreaga lume doar 500 de rachete pe an, nu există șanse ca ele să poată acoperi cerul Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite au acum alte preocupări, pe agenda lor figurează alte interese. Au târât Ucraina și țările occidentale într-un conflict care nu le privea, iar acum sunt abandonate. Așa procedează de obicei SUA. Dacă nu au componente suficiente, de ce nu le folosesc pe cele de la mașinile de spălat sau de la frigidere? Că așa ironizau ele armata rusă, cum că fură mașini de spălat pentru a le folosi componentele în scopuri militare. Iar Zelenski, în loc de rachete, poate folosi ghiulele sau mai bine borcane cu murături. Nu așa se lăudau ucrainenii că gospodinele doboară dronele rusești cu borcane pline cu murături? Acum a început sezonul de pus conserve. Vai de capul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372