Hot News
Ambasadorul Rusiei în SUA, despre intimidarea diasporei ruse de către serviciile speciale
21/07
Ritter: Desfășurarea de rachete americane în Germania ar putea duce la un război nuclear cu Federația Rusă
22/07

Mișustin a ales patru orașe pentru a consolida poziția Rusiei în Est

Mihail Mișustin/ Foto: URA.ru/

Premierul rus Mihail Mișustin a plecat într-un mare turneu prin Siberia și Orientul Îndepărtat. Șeful guvernului este așteptat în patru orașe. Experții URA.RU sunt convinși că pe durata acestui turneu vor fi luate decizii care vor schimba radical situația din districtele care se învecinează cu China și cu țările în plină dezvoltare furtunoasă din regiunea Asia-Pacific.

Serviciul de presă al guvernului rus a anunțat că premierul va vizita mai multe orașe din Orientul Îndepărtat și Siberia în perioada 20-24 iulie. În program sunt prevăzute patru orașe, Magadan fiind primul. Anul trecut, în cadrul unui turneu similar, șeful guvernului a fost la Vladivostok, Ulan-Ude, Gorno-Altaisk și Norilsk. Atunci, principalele probleme ridicate au vizat dezvoltarea orașelor mici și așezărilor istorice, crearea unor mari coridoare logistice, extinderea capacităților de producție a întreprinderilor și dezvoltarea turismului. În 2022, prim-ministrul a vizitat Republica Altai, Iakutia și Transbaikalia, în 2021 – regiunile Sahalin și Irkutsk, Ținutul Habarovsk, iar în 2020 – regiunile Ciukotka, Kamciatka, Magadan și Amur.

Vizita premieului în Orientul Îndepărtat chiar poate oferi senzații: decizii radicale care vor schimba situația atât în regiuni, cât și în întreaga țară, spune politologul Aleksnder Asafov. Este vorba despre schimbări la baza cărora se află Decretul prezidențial privind obiectivele naționale până în 2030 și prioritățile până în 2036. „Potrivit acestui Decret, guvernul trebuie să ia în septembrie multe decizii, inclusiv în domeniul legislativ. Prin urmare, vizita va ajuta la pregătirea pentru următoarea rundă de schimbări în direcția de dezvoltare a țării”, a adăugat politologul.

Vizitele anuale de lucru ale lui Mișustin ajustează vectorii de dezvoltare a districtelor federale din Orientul Îndepărtat și Siberia: acolo se iau decizii privind finanțarea regiunilor, se marchează succesele și se cumulează experiența pozitivă, răspâdită apoi în toată țara, spune Asafov. În plus, o călătorie într-o macroregiune care se învecinează cu China și țările din regiunea Asia-Pacific va permite verificarea proiectelor semnificative de infrastructură de transport și logistică și situația din sectorul aviatic și cel al construcțiilor navale.

Autoritățile ruse acordă o atenție deosebită dezvoltării regiunii Orientului Îndepărtat și sistemului de transport care leagă Rusia de China și țările din Asia de Sud-Est – Indonezia, Filipine, Vietnam, Thailanda și altele, confirmă Vladimir Kireev, șeful biroului de analiză al Mișcării Internaționale Eurasiatice. „China este acum motorul dezvoltării economice în regiune, dar și alte țări din Asia de Sud-Est joacă un rol important”, explică el.

Formarea unei rețele de transport va reduce timpul de livrare a mărfurilor către partea europeană, principalul consumator de produse autohtone. Rusia trebuie să devină un coridor de transport important pentru țările asiatice, este convins interlocutorul URA.RU. Acest lucru, a spus el, va aduce venituri suplimentare Rusiei.

Potrivit lui Kireev, extinderea rutelor de transport către China și țările din Asia-Pacific va permite Federației Ruse să crească exportul de produse agricole, resurse energetice și produse cu valoare adăugată ridicată. De exemplu, nu doar să vinzi lemn, ci să produci din el mobilă, după care să trimiți peste hotare produse gata finite.

O atenție deosebită acordată dezvoltării Orientului Îndepărtat și Siberiei este rezonabilă și logică în contextul sancțiunilor SUA și UE și al operațiunii militare speciale, a explicat Serghei Poliakov, șeful Centrului pentru Practici Electorale. „Occidentul este încă puternic, dar este evident că Orientul capătă forță. Viitorul, cel puțin al economiei mondiale, înseamnă estul continentului eurasiatic. Regiunile din Orientul Îndepărtat ale Rusiei sunt „ghidul” în dezvoltare. Totuși, trebuie să acționăm, deoarece în Orientul Îndepărtat mai avem probleme cu personalul și cu infrastructura insuficient dezvoltată”, a adăugat Poliakov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu un președinte și un premier atât de activi și de interesați de dezvoltarea tuturor regiunilor țării, cum să nu prospere Rusia? Admir și respect munca acestor oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372