Hot News
Chicu: Moldova, hub logistic pentru avioane militare
21/07
De teama spionilor, Franța nu a permis accesul unor jurnaliști ruși la Olimpiadă
21/07

Junge Welt: Rezoluția PE legată de Orban va duce la escaladarea conflictului din Ucraina

Foto. Shutterstock

Prima rezoluție adoptată de noua componență a Parlamentului European l-a condamnat pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru că, în căutarea păcii, a vizitat Moscova. În document se afirmă că inițiativa politicianului care caută dialog între țări aflate în conflit, reprezintă o ”încălcare revoltătoare a tratatelor și a politicii externe a UE, potrivit publicației germane Junge Welt, relatează Rossiiskaia gazeta.

În opinia publicației, o asemenea abordare a Parlamentului European va duce însă în mod inevitabil la prelungirea pentru o perioadă nedeterminată a conflictului din Ucraina.

În articol se arată, printre altele: „Rezoluția PE reprezintă dovadă scrisă a megalomaniei politice, a frustrării furioase din cauza neputinței și, prin urmare, a dorinței tot mai mari de violență”.

Se precizează că 495 din cei 718 deputați ai Parlamentului European au votat în favoarea proiectului de rezoluție: este vorba, în special, de reprezentanți ai partidelor care se autointitulează „de stânga”.

Junge Welt subliniază: „Autorii rezoluției cer ca UE să crească în mod semnificativ sprijinul militar pentru Kiev, precum și capacitatea propriei industriei militare”. Rezoluția conține, de asemenea, și solicitarea de ”anulare a restricțiilor privind utilizarea sistemelor de arme occidentale furnizate Ucrainei împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei”.

RG amintește că alegerile pentru Parlamentul European au avut loc în perioada 6-9 iunie, iar Partidul Popular European (PPE), care a susținut-o pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit 188 din totalul de 720 de locuri.

Aleksandr Bușev

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Belicoșii s-au unit să-l condamne pe Viktor Orbán, omul care luptă pentru pace în Europa! Asta demonstrează (dacă mai era nevoie de demonstrat) că majoritatea celor din Parlamentul European doresc continuarea conflictului din Ucraina și escaladarea violențelor în întreaga Europă. Recent, Ucraina a oprit tranzitul țițeiului rusesc Lukoil către Ungaria și Slovenia. ,,Conducta Prieteniei”, care trece prin Ucraina, a primit o excepție de la sancțiunile UE, dar Ucraina a făcut o modificare legislativă prin care transportul de țiței din Rusia nu poate trece pe teritoriul ucrainean. Aceasta este o răzbunare a lui Zelenski față de Orbán, care implică și Slovenia. Cum va reacționa UE la această acțiune iresponsabilă din partea Ucrainei? Va reacționa cumva sau doar va aproba tacit? Cică Ucraina vrea să adere la UE, dar pune în pericol aprovizionarea cu petrol a două țări membre ale UE. Foarte interesant… Coana mare, Ursula, va avea ,,grijă” de îngroparea Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373