Hot News
Junge Welt: Rezoluția PE legată de Orban va duce la escaladarea conflictului din Ucraina
21/07
Ambasadorul Rusiei în SUA, despre intimidarea diasporei ruse de către serviciile speciale
21/07

De teama spionilor, Franța nu a permis accesul unor jurnaliști ruși la Olimpiadă

Gerald Darmanin/ Foto: Le Journal du Dimanche

Autorităţile franceze au respins mai multe dintre cererile de acreditare depuse de jurnaliștii ruși pentru a relata despre Jocurile Olimpice de la Paris. După cum a explicat șeful ministerului francez al Afacerilor Interne, Gerald Darmanin (în imagine), autoritățile se tem de spionaj și de atacuri cibernetice, scrie Kommersant.

În total, agențiile de aplicare a legii au verificat 960.000 de dosare în vederea eliberării dreptului de muncă la Jocurile Olimpice. Au fost respinse 4300 de persoane – este vorba despre voluntari, lucrători pe stadioane și membri ai delegațiilor sportive. Mai puțin de 100 de persoane nu au fost admise din cauza suspiciunilor de spionaj. Cele mai multe sunt din Rusia, Belarus și alte câteva țări, pe care domnul Darmanin a refuzat să le dezvăluie.

„Am refuzat să acceptăm un număr mare de „jurnalişti” care afirmau că scriu despre JO. Aplicăm principiul precautiei. Probabil nu se ocupă de atacuri teroriste. Dar, pe lângă informații și spionajul tradițional, există și posibilitatea de a obține acces la rețelele de calculatoare pentru a lansa un atac cibernetic”, a declarat ministrul pentru Le Journal du Dimanche.

Jocurile Olimpice încep la Paris pe 26 iulie și se încheie pe 11 august. Comitetul Olimpic Internațional a permis ca 15 sportivi ruși și 17 bieloruși să participe la Jocuri cu statut neutru. Printre ruși se numără șapte jucătoare de tenis, trei canotori, trei bicicliști, un înotător, iar o altă rusoaică va concura la probele de sărituri de la trambulină.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Iepurii francezi au luat această decizie idioată la indicațiile celor de peste ocean. Sunt atât de bolnavi încât peste tot văd doar spioni ruși. Dar de spionii americani, englezi și germani nu se tem? Sau numai când vine vorba de cuvântul ,,rus” e o problemă? Oricum, mă bucur că se tem în general de ruși, nu doar de spionii ruși. Așa au o viață mai palpitantă, nu se plictisesc. Pentru jurnalistul american prins în Rusia că efectua activități de spionaj, tot Occidentul a sărit ca ars, negând acuzațiile care i s-au adus. Și un cetățean german, angajat al Crucii Roșii, a fost condamnat recent în Belarus pentru activități sub acoperire, de mercenar și terorism. De ăștia nu se tem francezii? Franța ar trebui să știe că orice țară din lume, cât ar fi ea de mică, are un serviciu de securitate și are spioni. Fără aceștia nu poate supraviețui. Sper ca Rusia să aibă cât mai mulți, să fie bine plătiți și intruiți, ca să le dea bătaie de cap tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373