Categories: MilitarRusia si lumea

Chicu: Moldova, hub logistic pentru avioane militare

Moldova s-a transformat într-un hub pentru avioane militare și este greu de crezut că ele transportă doar încărcături umanitare, a declarat, la postul de televiziune Rlive, fostul premier Ion Chicu, liderul Partidului pentru Dezvoltarea și Unificarea Moldovei, relatează RIA Novosti.

„Sunt fotografii cu avioane militare și de transport care au aterizat. Ca cetățean, ca părinte, eu sunt îngrijorat de tot ce se întâmplă”, a spus el.

Politicianul și-a exprimat, totodată, îndoiala că Moldova ajută doar la transportul pe calea aerului a unor încărcături umanitare.

„Nu cred acest lucru, de aceea îi îndemn pe toți: nu vă jucați cu focul. Țara noastră nu trebuie atrasă în jocuri periculoase. Nu trebuie să permitem așa ceva. Trebuie să îndemnăm la pace și să contribuim la încheierea conflictului. Cetățenii trebuie să dea autorităților un semnal clar că Moldova nu trebuie implicată în conflicte și că țara noastră nu trebuie transformată într-un câmp de luptă între Occident și Est”, a subliniat fostul premier.

Prin Constituție, Moldova deține statut de stat neutru, dar din 1994 cooperează cu NATO în cadrul planului individual de parteneriat. În plus, odată cu venirea la putere a partidului Acțiune și Solidaritate și a liderului său neformal, președintele Maia Sandu, pe teritorul republicii au început să fie frecvent organizate exerciții la care participă militari din Statele Unite, Marea Britanie, Germania și România.

Owner

View Comments

  • Toate organizațiile ,,umanitare", ONG-urile și organizațiile lui Soros, Crucea Roșie și altele asemenea pătrund în anumite țări nu pentru scopuri umanitare, ci pentru a destabiliza zona respectivă, pentru a orchestra revoluții ,,non-violente". Acțiunea lor continuă, răbdătoare subminează ordinea existentă în țările respective până când acestea ajung să fie guvernate din afară. Încă n-a apărut în Republica Moldova femeia cu biscuiți, Nuland? Că pe unde trece se lasă cu o revoluție. Atenție la cine coboară din avioanele alea militare! ,,Fetița cu chibrituri" de la Chișinău, cu veșnica figură depresivă și neajutorată, ar trebui îndepărtată de la conducerea țării la următoarele alegeri. Altfel, Moldova riscă să devină o colonie și un depozit militar ca România sau un câmp de luptă ca Ucraina.

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

19 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.