Hot News
De teama spionilor, Franța nu a permis accesul unor jurnaliști ruși la Olimpiadă
21/07
Mișustin a ales patru orașe pentru a consolida poziția Rusiei în Est
21/07

Ambasadorul Rusiei în SUA, despre intimidarea diasporei ruse de către serviciile speciale

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Agențiile speciale americane îi intimidează pe membrii diasporei ruse, acuzându-i de încălcarea legilor, chiar dacă ei nu fac altceva decât să promoveze cultura națională, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, citat de agenția Rambler.

„Angajații FBI îi intimidează pe reprezentanții diasporei ruse și îi acuză de încălcarea legii cu privire la agenți străini”, a spus diplomatul, comentând acuzațiile formulate la Washington la adresa justiției ruse după pronunțarea verdictului în cazul jurnalistului american Evan Gershkovich.

Ambasadorul a prcizat că FBI califică drept încălcare faptul că compatrioții noștri promovează realizările culturii ruse și încearcă să lupte împotriva rusofobiei.

Potrivit lui Antonov, Washingtonul „manifestă peste tot standarde duble”. În Statele Unite, mania spionajului depășește orice imaginație, autoritățile americane îi urmăresc pe ruși din întreaga lume, trimițându-i la închisoare sub pretexte exagerate. Dar când un american ajunge la închisoare în Rusia pentru spionaj real, Washingtonul critică justiția rusă.

Este exact ce s-a întâmplat în cazul lui Evan Gershkovich, a spus ambasadorul. A fost condamnat nu pentru jurnalism, ci pentru activități de spionaj, iar vinovăția sa a fost dovedită în instanță. Cu toate acestea, Washingtonul a spus că verdictul ar fi fost „fabricat”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Noroc că rușii nu se intimidează prea ușor și nici nu sunt fricoși din fire. Promovarea culturii ruse nu este o crimă, iar cei care o fac – ruși și ne-ruși – luptă împotriva acestui curent bolnav al rusofobiei. SUA vrea să lupte împotriva a sute de milioane de oameni din întreaga lume? Este o luptă fără sens, iar într-o zi vor obosi.
    ,,Că latră câinii, vorba vine;
    E graiul lor și lor li se cuvine.
    Te latră însă oameni pismași.
    Eu zic că și pe ei să-i lași
    Să-ndruge la minciuni și la palavre.
    Ei se numesc în graiul nostru javre.
    Nimic nu-ncep, nimic nu țin, nimic nu fac.
    Lasă-i să latre și ei, că ostenesc și tac.”
    (Ivan Krîlov – ,,Trecătorii și câinii”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373