Hot News
Jurnalistul american Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare
20/07
Fost deputat și o rusofobă înfocată, Irina Farion a murit la spital după o tentativă de asasinat
20/07

Zeci de cadavre de civili găsite în Torețkul abandonat de armata Ucrainei

Foto: m24.ru

Cadavrele a zecilor de civili care au murit în urma acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei au fost găsite în beciurile caselor dintr-o zonă a orașului Torețk (fostul Dzerjinsk) abandonată de trupele ucrainene, au anunțat forțele de securitate ale Republicii Donețk (DNR), scrie publicația Vzgliad.

Potrivit unei surse a agenției TASS, în partea de oraș abandonată de armata ucraineană au fost găsite în beciurile caselor cadavrele a zeci de localnici, care fie au fost împușcați, fie au murit din cauza obuzelor incendiare aruncate de drone.

Aceeași sursă a adăugat că printre cei morți sunt în special oameni în vârstă, dar și mulți bărbați civili de diferite vârste.

Informațiile referitoare la uciderea țintită a civililor din Torețk au fost confirmate și de refugiați.

„Știau unde se ascund oamenii, urmăreau totul cu drone, cum mergeam după apă, cum încercam să îngropăm un vecin care fusese pur și simplu împușcat de militarii ucraineni. Ei încearcă tot timpul să lovească beciurile caselor, să trimită acolo o dronă. Văd doar că nu sunt decât femei și bătrâni. Cine a reușit, a scăpat. Cei rămași, mor”, a spus o femeie salvată din Torețk.

Anterior, în regiunea Harkov a fost deschis un dosar de genocid, după atacurile Forțelor Armate ucrainene asupra civililor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lătrătorii de serviciu încă n-au dat vina pe ruși? Cum se poate așa ceva? Sau ceea ce face armata ucraineană civililor din Torețk nu se pune la socoteală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373