Hot News
Zeci de cadavre de civili găsite în Torețkul abandonat de armata Ucrainei
20/07
Chicu: Moldova, hub logistic pentru avioane militare
21/07

Fost deputat și o rusofobă înfocată, Irina Farion a murit la spital după o tentativă de asasinat

Irina Farion/ Foto: Kommersant

Medicii nu au reușit să o salveze pe Irina Farion, profesoară la Universitatea Politehnică din Lvov și fostă deputată a Radei Supreme, împușcată în cap în fața casei sale, în seara zilei de 19 iulie. Decesul a fost anunțat de serviciul de presă al Asociației Medicale nr. 1, din Lvov, și de autoritățile locale, relatează Kommersant.

„Este foarte trist, dar, în pofida tuturor eforturilor depuse de medici, Irina Farion nu a putut fi salvată. <…> Continuă căutarea atacatorului”, a scris șeful Administrației Regionale de Stat din Lvov, Maksim Kozițki, pe rețeaua Telegram.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a schimbat încadrarea atacului din tentativă de omor la omor cu premeditare.

Fosta deputată a Radei Supreme, Irina Farion, este cunoscută pentru declarațiile ei împotriva Rusiei, a rușilor și a limbii ruse. Ea a cerut „exterminarea muscalilor”, a încercat să obțină interzicerea numelor rusești de alint în grădinițe și limba rusă în general, a declarat că este gata să le dea cu pantoful în cap acestor oameni și a propus „să fie loviți cu piciorul în maxilar”, ba chiar și-a învățat nepotul de trei ani să-i bată pe alți copii, pe „muscali”. Ea a obținut demiterea unui șofer de microbuz care a refuzat să închidă un post de radio rusesc, a justificat asasinarea ambasadorului rus și a unui scriitor antinaționalist și a îndemnat la distrugerea luptătorilor armatei ucrainene care au refuzat să treacă complet la limba ucraineană. Pentru declarațiile ei prea sfidătoare, a fost demisă din funcția de deputat al poporului

În Ucraina nu a fost exclusă „urma rusească” în uciderea lui Farion.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Comitetul de Investigații al Federației Ruse a anunțat că, 14 în octombrie 2014, Farion a participat la un miting organizat la Kiev unde a făcut apeluri distructive și violente la acțiune anti-rusă, încurajând distrugerea Moscovei, a Rusiei ca stat și a rușilor ca grup de oameni. În noiembrie 2023, același personaj psihopat a declarat într-un interviu la televiziune că nu-i consideră pe militarii Forțelor Armate ucrainene care vorbesc limba rusă ca fiind ucraineni. Sufletește era moartă de mult, din cauza urii pe care o avea față de alți semeni. Își purta doar trupul stricăcios de carne în lumea de aici. Că a fost mâna unui militar ucrainean care vorbea limba rusă, că avea și alți ,,admiratori”, nu are importanță. Și-a căutat-o cu lumânarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373