Hot News
„Mai bine tăceai”: Reacția lui Pușkov la declarația lui Duda privind războiul cu Rusia
18/07
Lavrov: Rusia, pregătită pentru dialog cu orice președinte american
19/07

TNI: Occidentul trebuie să țină cont de interesele Rusiei și să treacă la o diplomație cinstită

Sediul Congresului SUA de pe Capitol Hill din Washington/ Foto: life.ru/ topwar.ru

Revista conservatoare americană The National Interest a publicat un articol în care se subliniază lipsa de perspectivă a încercărilor de a exercita în continuare presiune asupra Rusiei. În schimb, autorul materialului îndeamnă Occidentul să treacă la un dialog constructiv cu Moscova, să țină cont de interesele rusești și să demareze o diplomație onestă, scrie Voennoe obozrenie (topwar.ru).

În articol se subliniază, de asemenea, că imaginea de inamic inevitabil pe care Occidentul a creat-o Rusiei este o narațiune periculoasă care va avea inevitabil un impact negativ asupra intereselor pe termen lung ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene, inclusiv din cauza consolidării legăturilor strategice dintre Rusia și China.

Autorul articolului subliniază că, mai devreme sau mai târziu, Washingtonul va trebui să treacă la elaborarea unei formule, al cărei scop va fi implementarea unei diplomații trilaterale între Moscova, Beijing și Washington. Statele Unite și aliații lor trebuie să folosească procesul de pace pentru a reînnoi dialogul cu Rusia.

În articolul se menționează că, dacă Occidentul va lua în considerare cerințele Moscovei referitoare la extinderea NATO, se va reuși nu doar încheierea conflictului armat din Ucraina, dar și crearea în Europa a unui echilibru de putere mai stabil și pe termen lung. În același timp este însă necesar ca stabilirea dialogului cu Moscova să fie condusă de oameni care cunosc istoria și legăturile istorice între Rusia și Occident. În același timp, o însemnătate deosebită o vor avea contactele regulate la nivel înalt și consfătuirile grupurilor de luru, care se vor concentra pe domenii concrete ale unei posibile colaborări, inclusiv economie și securitate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Occidentul nu va ține cont niciodată de interesele Rusiei pentru că urmează politica Statelor Unite, care este o politică anti-rusă, arogantă și egoistă. Iar ca să treacă la o diplomație cinstită, ar trebui să fie cinstiți și să aibă diplomați adevărați. Am să redau ceea ce scria jurnalistul belgian Michel Collon despre Occident: ,, Occidentul este doar o civilizație a hoților! Dacă Spania și Franța în 17 secole s-au îmbogățit, a fost pentru că au furat aur și argint din America Latină și au ucis indienii fără să plătească nimic. Franța, Anglia și SUA s-au îmbogățit atât de mult datorită sclaviei și furtului de ființe umane din Africa fără să plătească nimic. La fel, Belgia și Olanda sunt de 19 secole foarte bogate pentru că au furat materii prime din Africa și Asia. În ultimii 500 de ani societățile noastre occidentale au jefuit averea lumii a treia fără să plătească. Putem face grafice pentru toate țările sărace din Africa și să arătăm cine le-a jefuit și cum. Pe scurt, suntem – sau mai degrabă – unii dintre noi sunt, hoți, și deci am devenit țări bogate pe seama altora.” Acum întreb: ce așteptări poate avea Rusia de la acest Occident, câtă încredere poate avea în el? Poate fi Rusia compatibilă cu o asemenea societate? Occidentul nu poate purta un dialog, el dă doar ordine așa cum a învățat de la Statele Unite. Occidentalii și americanii nu privesc restul lumii ca pe niște parteneri, ci ca pe niște subordonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376