Hot News
„Pirații aerului” avionului Tu-22 au făcut aceeași greșeală ca agentul Mi-6 Hristo Grozev
18/07
Serghei Karaganov: „Rusia își poate permite atât arme, cât și unt”
18/07

Putin a susținut introducerea pe scară largă a rublei digitale

Banca Centrală a Rusiei/ Foto: news.myseldon.com

În cadrul proiectului pilot implementat în Rusia, rubla digitală și-a demonstrat eficacitatea, trebuie, prin urmare, să trecem la aplicarea și mai amplă a acestei monede în activitatea economică și financiară din țară, a declarat președintele Vladimir Putin la o întâlnire pe probleme economice, scrie cotidianul economic RBC.

Șeful statului a amintit că la proiectul lansat de Banca Centrală în august 2023 au participat 12 bănci, 600 de persoane fizice și 22 de întreprinderi de comerț și servicii din 11 orașe. Putin a subliniat că platforma rublei digitale și-a demonstrat eficiența și funcționalitatea în cadrul proiectului pilot.

„Acum trebuie făcut pasul următor și anume să trecem la o implementare mai largă, de amploare, a rublei digitale în economie, în activitățile economice și în domeniul finanțelor”, a adăugat el.

El a amintit că rubla digitală și cea obișnuită constituie aceeași formă a monedei naționale. „Particularitatea celei digitale este că cetățenii și întreprinderile pot folosi rubla digitală, indiferent de banca la care au cont”, a spus Putin.

De la lansarea proiectului „pilot” până la 1 iulie, în acest sistem au fost deja efectuate peste 27.000 de transferuri și peste 7.000 de plăți pentru bunuri și servicii.

De la 1 septembrie, Banca Rusiei va extinde proiectul pilot al rublei digitale pentru clienți reali cu bani reali, a declarat prim-vicepreședintele Băncii Centrale, Olga Skorobogatova, la Congresul financiar. Ea crede că rubla digitală se va dezvolta foarte activ în a doua jumătate a anului 2024 și anul viitor. După declarația lui Skorobogatova, Banca Centrală a precizat că proiectul pilot va fi extins la 9.000 de persoane fizice și 1200 de persoane juridice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373