Hot News
Medvedev: Condiția ca Rusia să fie primită în NATO
17/07
Putin a susținut introducerea pe scară largă a rublei digitale
18/07

„Pirații aerului” avionului Tu-22 au făcut aceeași greșeală ca agentul Mi-6 Hristo Grozev

Foto: Serviciul de presă al SBU

O poveste similară cu recenta încercare a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) de a deturna bombardierul Tu-22 M3 s-a întâmplat în iulie 2022, scrie canalul Kotsnews de pe rețeaua Telegram. Atunci, SBU plănuia să fure din Rusia un bombardier Su-24, un avion de luptă Su-34 sau un purtător de rachete supersonice Tu-22 M3. La elaborarea operațiunii a participat direct agentul Mi-6 de la suculenta groapă de gunoi Bellingcat, Hristo Grozev. El i-a angajat pe curierii care trebuiau să predea banii pilotului racolat.

Era planificat ca, pentru neutralizarea celorlalți membri ai echipajului să fie folosită clonidina preparată în prealabil. Drept recompensă, trădătorului i s-au promis pașapoarte ale țărilor UE, bani, locuință, onoare și o bătrânețe fără griji.

Se intenționa ca avioanele să aterizeze pe aerodromul secret Kanatovo, din regiunea Kirovograd a Ucrainei. Problema era doar că întreaga operațiune a fost condusă din umbră, în cadrul unui joc opertav, de FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei – n.r.). Aflând care sunt coordonatele aerodromului, serviciul special rus a trasnmis datele militarilor. Iar aceștia au trimis la Kanatovo în loc de avioane câteva rachete de croazieră (în imagine).

SBU l-a găsit imediat cine este de vinăultimul. A fost desemnat militarul ucrainean Roman Cervinski, care, din proprie inițiativă, ar fi încercat, chipurile, să ajungă la o înțelegere cu pilotul rus despre furtul avionului. Pilotul a declarat că este de acord să treacă de partea Ucrainei, dar în realitate acest lucru a permis Forțelor Armate ale Rusiei să obțină date privind personalul și avioanele Armatei Ucrainei desfășurate pe aerodrom, se arata într-un comunicat al SBU. Ulterior, forțele armate ruse au lansat un atac cu rachete, l-au ucis pe comandantul unității militare și au rănit 17 militari ucraineni, a adăugat serviciul ucrainean.

Este evident că regimul de la Kiev nu are de gând să renunțe la această schemă. Desigur, un bombardier rusesc nu va fi de prea mare folos Ucrainei. Dar deturnarea unui avion ar fi acea victorie de presă exagerată pe care se mizează depășitul Zelenski, încheie canalul Kotsnews.

În cazul similar de acum zece zile, aerodromul ucrainean de ”destinație” pentru bombardierul care urma să fie deturnat a fost supus, de asemenea, unui atac nimicitor al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar trebui să le trimiteți mai multe rachete, poate așa se vor răzgândi să mai fure sau să deturneze avioane rusești. Despre Hristo Grozev și Bellingcat se pot spune multe, dar nu merită să le faci ,,reclamă.” Grozev este pe lista persoanelor căutate de Federația Rusă, din cauza activității sale anti-rusești, dar și pentru că a facilitat evadarea lui Roman Dobrokhotov (editor la postul The Insider). Acest bulgar este un agent străin și poate de aceea cariera lui a luat un mare avânt și a fost recompensat cu atâtea premii. Trebuie plătită și ,,munca” lui, nu? Eu cred că lucrează nu doar pentru britanici, ci și pentru americani. Printre altele, a fost director general al primului post de radio din Bulgaria, care a fost afiliat la Universitatea Americană din Bulgaria (unde a fost și el student); a fost angajat de compania americană Metromedia pentru a lucra cu activele sale rusești; este co-fondator și partener la Altelys Investiments, care operează un post național de radio în Ucraina. La Bellingcat s-a alăturat în 2015, ca reporter de investigație. Bellingcat este finanțat de SUA, de Olanda și de diferite organizații, având ca scop de a submina Rusia și alte țări pro-ruse. ,,Investigațiile” lor de doi bani arată că Rusia este vinovată pentru toate crimele și nenorocirile de pe această planetă. Acești reporteri de la Bellingcat, care și-a numele de la o fabulă medievală (Belling the cat), sunt asemenea șoarecilor din fabulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376