Hot News
MAE: SUA i-au dat lui Zelenski cec în alb pentru atacuri asupra teritoriului Rusiei
17/07
File de istorie: FSB a desecretizat mărturia unui militar nazist care a mărșăluit prin Moscova în fruntea unei coloane de prizonieri
17/07

Putin a dat comanda de a lansa un furnal la uzina Enakievo din Donbass

Foto: dnr-news.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat undă verde repunerii în funcțiune a furnalului nr. 5 al Uzinei Metalurgice Enakievo din Republica Populară Donețk (DNR), care și-a reluat activitatea după reparații capitale (în imagine), a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, relatează RBC.

Fabrica este specializată în producția de fitinguri și metal laminat, inclusiv pentru construcții navale. Potrivit Kremlinului, lansarea cuptorului va permite producerea a peste un milion de tone de oțel pe an.

Putin a precizat că, în 2023, comparativ cu 2022, producția de produse metalice în Republicile Populare Lugansk și Donețk a crescut cu 30%.

„Un indicator foarte bun”, a spus președintele.

Putin a participat luni, în ajunul Zilei Metalurgistului, prin legătură video, la relansarea instalațiilor de producție metalurgică din Republica Populară Donețk, precum și din Regiunile Nijni Novgorod și Celiabinsk. Astfel, în Regiunea Nijni Novgorod a fost dat în exploatare un complex de cuptoare pentru producția de aliaje și oțeluri speciale, la SA Ruspolimet, iar în Regiunea Celiabinsk a fost pornită o nouă baterie de cocs a Combinatului Siderurgic Magnitogorsk.

Anul acesta, Ziua Metalurgistului se sărbătorește pe 21 iulie. O sărbătoare care a fost instituită în 1957, în URSS. În Rusia, această zi este amplu marcată în orașele mari cu întreprinderi industriale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo, Vladimir Putin! Bravo, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373