Hot News
File de istorie: FSB a desecretizat mărturia unui militar nazist care a mărșăluit prin Moscova în fruntea unei coloane de prizonieri
17/07
Medvedev: Condiția ca Rusia să fie primită în NATO
17/07

Paul Craig Roberts: SUA vor să înjunghie Rusia pe la spate

Foto: topwar.ru

În pofida declarațiilor despre necesitatea dialogului, Statele Unite nu renunță la planurile de a aplica Rusiei o înfrângere. Mai mult, Washingtonul intenționează să deschidă un al doilea front și să înjunghie Rusia pe la spate, în Caucaz, este de părere comentatorul politic american Paul Craig Roberts, scrie Voennoe obozrenie (topwar.ru).

Statele Unite nu au nevoie de o Rusie suverană, Washingtonul va continua să transpună în viață planurile privind aplicarea unei înfrângeri Moscovei. Unul dintre aceste planuri este deschiderea, în Caucaz, a unui al doilea front împotriva Rusiei. În acest scop, americanii plănuiesc să organizeze o revoluție colorată în Georgia, înlăturând actualul guvern.

”Conflictul ucrainean a fost organizat în totalitate de Washington. El încearcă să dea vina pe Rusia, dar, de fapt, el a pus totul la cale. Iar acum vedem cum organizațiile neguvernamentale pe care Washingtonul le finanțează în Georgia (…) încearcă să organizeze acolo o revoluție colorată pentru a deschide un al doilea front împotriva Rusiei”, spune Roberts.

Acum, Statele Unite sporesc furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune către Ucraina și ridică pe tăcute restricțiile privind utilizarea lor pe teritoriul Rusiei. Nu trebuie să ne amăgim că interdicția introdusă de Biden va dura mult. În ceea ce privește al doilea front, americanii au aruncat deja momeală georgienilor, dar aceștia au refuzat. După care s-a produs și această răcire în relațiile dintre Washington și Tbilisi. Înainte, Ucraina i-a rugat pe georgieni să lovească Rusia, dar aceștia nu au fost de acord. Georgia nu vrea să devină o a doua Ucraina.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Încă din 1992 Paul Wolfowitz, adjunct al ministrului Apărării în timpul lui George Bush jr., a elaborat un ,,studiu de apărare” ce a devenit politica președintelui Bush. Potrivit acestui studiu, Pentagonul trebuie să impună ,,o nouă ordine mondială”, în care SUA să fie puterea de necontestat a lumii și să descurajeze orice competiție venită din partea altor state. În anul 2000, Wolfowitzîmpreună cu Dick Cheney și Richard Pearl (constituiți într-un ,,Grup de analiză militară”) au redactat o analiză în care se spunea că SUA trebuie să se asigure că, în secolul XXI, deține supremația militară în lume, dar că pentru aceasta ar fi fost nevoie de un ,,eveniment catalizator, de o catastrofă de proporțiile actului de la Pearl Harbor, ce a decis intrarea Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial.” Evenimentul s-a produs, ca prin minune, la 11 septembrie 2001 prin ,,atacul terorist” din SUA. Urmarea atentatului a fost că America a atacat Afganistanul, apoi Irakul. Începuse instalarea efectivă a Noii Ordini Mondiale, la cârma acesteia aflându-se SUA. Niciodată Statele Unite și cei din spatele ei, care o conduc, nu vor renunța la Rusia. Dacă nu au reușit, deocamdată, prin Georgia să destabilizeze zona, vor încerca prin altă parte să provoace un conflict, un eveniment care să implice Rusia într-un război. Nu se știe cui îi vine rândul și când. SUA nu doresc o Rusie suverană și puternică, pentru că le pune în pericol supremația mondială. Ele doresc o Rusie slăbită, dezmembrată pentru că doar așa o pot controla și îi pot jefui resursele naturale. Vor sta mereu la pândă, cu un cuțit în mână, așteptând momentul prielnic. America este un stat bolnav de putere și de îmbogățire frauduloasă.

  2. toteu spune:

    america trebuie sa dispara de pe continent daca nu ,va fi mereu razboaie si lovituri de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376