Hot News
Europa va rămâne singură, iar Ucraina va fi ”ciopârțită”
16/07
Putin a dat comanda de a lansa un furnal la uzina Enakievo din Donbass
17/07

MAE: SUA i-au dat lui Zelenski cec în alb pentru atacuri asupra teritoriului Rusiei

Sediul principal al Ministerului rus de Externe din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Washingtonul i-a dat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cec în alb pentru lansarea de atacuri asupra teritoriului Rusiei, a declarat, într-un interviu acordat agenției TASS, Aleksei Polișciuk, șeful Departamentului 2 pentru țările CSI al ministerului rus de Externe.

„Cei de la Washington continuă să răsucească spirala escaladării. Se încearcă justificarea propriilor crime și punerea la adăpost a Kievului. Mai mult, regimului lui Zelenski i se dă cec în alb pentru lansarea cu ajutorul armelor americane de noi atacuri asupra teritoriului rus”, a subliniat diplomatul.

El a subliniat că Statele Unite „continuă să nutrească iluzia propriei superiorități” și speră să aplice Rusiei o „înfrângere strategică”, după care să „stea în siguranță peste Ocean”. „Puțini sunt cei din elita americană care conștientizează riscurile unei astfel de autoamăgiri, bazate pe aroganță și pe subestimarea inamicului. Consecințele pot fi imprevizibile atât pentru Statele Unite, cât și pentru întreaga lume”, a avertizat Polișciuk

El a mai subliniat că, nu există nici un dubiu că atacul cu rachete lansat asupra Sevastopolului a fost asigurat de specialiști militari americani. „Ei au realizat direcționarea spre țintă, folosind în acest scop o dronă a Pentagonului care patrula în acea zonă. În acest sens, ambasadorului american la Moscova și autorităților SUA le-au fost făcute reprezentări stricte cu un semnal extrem de clar că represaliile pentru atacul terorist vor fi inevitabile”, a continuat diplomatul. „În ceea ce privește securitatea Crimeii ruse și a locuitorilor săi, atunci este o prioritate absolută. Se face totul pentru ca ea să fie asigurată cu fermitate”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Washingtonul mai bine îi dădea lui Zelenski o pastilă cu cianură. Permisiunea dată lui Zelenski de a lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei sau pastila au aceleași urmări: sinuciderea. Diferența e că pastila e mai ieftină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937228