Hot News
James Stavridis: SUA pierd lupta cu Rusia pentru influență în Arctica
15/07
„Strana”: Tot mai puțini elevi folosesc limba ucraineană după ce părăsesc incinta școlii
15/07

Stoltenberg a respins ideea Poloniei de a doborî rachete rusești deasupra Ucrainei

Jens Stoltenberg/ Foto: AP/ TASS

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins ideea Poloniei de a doborî rachete deasupra Ucrainei, declarând că Alianța Nord-Atlantică nu va deveni participant la conflictul ruso-ucrainean, relatează Vzgliad.

Potrivit acestuia, NATO sprijină Ucraina în distrugerea avioanelor rusești, dar Alianța însăși nu va fi atrasă să participe la conflict, a precizat cotidianul Ukrainska Pravda.

Stoltenberg a refuzat să comenteze posibilitatea aderării Ucrainei la NATO pe bucăți, subliniind că ar trebui să fim prudenți când se fac declarații cu privire la ce decizie va fi luată în privința Ucrainei.

În același timp, Secretarul general al NATO a susținut permisiunea dată de SUA de a folosi rachete americane pentru atacuri asupra Rusiei în apropierea graniței cu regiunea Harkov.

Anterior, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că Varșovia studiază posibilitatea de a doborî rachete rusești deasupra Ucrainei.

Iar ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, a declarat, înainte, că Polonia nu va doborî rachete deasupra teritoriului ucrainean fără aprobarea Alianței Nord-Atlantice.

Vera Basilaia

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cât de ipocrit e și Stoltenberg ăsta! Zice că NATO nu va deveni participant la conflictul ruso-ucrainean. Dar Alianța este deja implicată în conflict, nu-i este rușine cu minciunile pe care le debitează? Iar dacă Polonia vrea să doboare rachetele rusești deasupra Ucrainei, să încerce doar… Poate i s-a urât cu binele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937229