Hot News
NATO: Știri alarmante despre un posibil război cu Rusia
14/07
James Stavridis: SUA pierd lupta cu Rusia pentru influență în Arctica
15/07

Kremlinul, despre rezultatele summitului NATO: O amenințare pentru Rusia

Foto: absatz.media

Rezultatele recent desfășuratului summit NATO sunt amenințătoare pentru Rusia, consideră secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, relatează Interfax.

Într-un interviu acordat realizatorului programului „Moscova. Kremlin. Putin” al televiziunii Russia-1, Pavel Zarubin, politicianul a comentat rezultatele summit-ului.

„Ca fiind amenințătoare pentru noi. Alianța își demonstrează fermitatea de a rămâne un inamic pentru noi, se poziționează clar în acest rol, Alianța nu este înclinată spre vreo flexibilitate în privința principalei noastre preocupări legate de apartenența Ucrainei la NATO, dimpotrivă, chiar Alianța a spus că Ucraina va fi în NATO”, a declarat Peskov, răspunzând la o întrebare în acest sens.

Totodată, el a atras atenția asupra poziției unora dintre membrii Alianței. „Vedem că ungurii declară acolo că nu vor fi în nici un caz de acord. Alții exprimă temeri, dar în ansamblul ei, Alianța spune: „Ucraina va fi în NATO”. Adică ei spun: ”Niciodată nu vom ține cont de cea mai mare preocupare a Rusiei” care a fost, de fapt, piatra de încercare pentru începerea operațiunii militare speciale”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Potrivit spuselor sale, acest lucru arată că, ”deocamdată nu există nici un fel de premise pentru negocieri”. ”Trebuie să muncim și să atingem obiectivele trasate de președintele nostru”, a spus Peskov.

Summitul NATO a avut loc la Washington în perioada 9-11 iulie, amintește Interfax.

În declarația adoptată la summit, liderii țărilor aliate au condamnat, în special, cooperarea militară a Republicii Belarus, Coreei de Nord și Iranului cu Rusia. De asemenea, în document se spune că NATO va pregăti pentru următorul summit al liderilor Alianței o listă de recomandări privind strategia față de Federația Rusă.

În ceea ce privește Ucraina, participanții la summitul NATO au confirmat că vor invita Ucraina în Alianță când va veni momentul potrivit, un proces catalogat drept ireversibil. În plus, după cum a declarat Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Alianța își va asuma, în special, rolul de a coordona pregătirea de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Summitul NATO a fost ca o ședință de partid, în care secretarul general vorbește iar ceilalți ascultă și apoi aplaudă. Adevăratul inamic al Rusiei sunt Statele Unite, care folosește arma NATO pe teritoriul Ucrainei. SUA au fost și vor fi mereu un inamic pentru Rusia, că ,,dușmanul adevărat nu te părăsește niciodată” zice un proverb. Ucraina nu va avea prea curând un moment potrivit pentru o invitație de aderare în Alianță. Ca să nu mai vorbim de aderarea propriu-zisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937238