Hot News
Budanov: Au existat tentative la viața lui Putin
14/07
NATO: Știri alarmante despre un posibil război cu Rusia
14/07

Scandal la Odessa din cauza cântecelor rusești

Foto: Telegram

Pe plaja din Odessa a izbucnit un scandal din cauza cântecelor rusești, scrie Strana.ru, citată de agenția RIA Novosti.

„Scandal lingvistic pe plaja din Odessa: femeile s-au luat la ceartă din cauza cântecelor lui Iuri Șatunov (un cântăreț și compozitor popular rus, fost solist al grupului „Lascovîi mai” – n.r.)”, se precizează în articol.

Potrivit informațiilor publicației, o femeie a cerut să fie oprită muzica, dar alții de pe plajă au început să obiecteze, subliniind că nu este interzis să asculți o astfel de muzică.

După lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014, autoritățile ucrainene au declanșat o luptă nu doar împotriva istoriei sovietice, ci și împotriva a tot ceea ce are legătură cu Rusia și cu limba rusă. În 2019, Rada Supremă a adoptat legea cu privire la „Asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” care presupune că cetățenii trebuie să vorbească exclusiv ucraineană în aproape toate sferele vieții. În același timp, un număr semnificativ de locuitori ai Ucrainei continuă să folosească limba rusă în viața de zi cu zi, ceea ce duce adesea la scandaluri și chiar la bătăi.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Întodeauna se găsesc isterice dintr-astea care strică buna dispoziție a celor din jur. N-o deranja muzica ci faptul că se cânta în limba rusă. Precis era una care a fost la școală cu predare în limba rusă, la ea acasă se vorbea limba rusă și brusc a apucat-o iubirea de limba ucraineană. La fel ca Zelenski. În fiecare seară ascult cu mare bucurie cântece rusești interpretate de Viktor Sorokin, Filarmonica din Krasnodar, Corul Cazacilor din Kuban și a celor din Moscova, Ansamblul căzăcesc Stanița, Elena Vaenga, Dmitri Hvorostovski sau Corul Armatei Roșii. De câteva ori pe săptămână ,,călătoresc” în Rusia prin intermediul vlogurilor și documentarelor de pe YouTube. Și sunt foarte fericită că pot să fac asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937238