Hot News
De ce pregătea Kievul un atac terorist asupra portavionului ”Admiral Kuznețov”?
14/07
Scandal la Odessa din cauza cântecelor rusești
14/07

Budanov: Au existat tentative la viața lui Putin

Kirill Budanov/ Foto: Serviciul de presă al președintelui Ucrainei

Serviciile speciale ucrainene au încercat fără succes să-l asasineze pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține șeful Direcției Principale de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, citat de publicația Strana.ua, relatează RIA Novosti.

„Au existat, dar, după cum vedeți, nu au avut deocamdată succes”, a declarat el.

În replică, secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, a declarat că securitatea lui Putin este asigurată la un nivel corespunzător. Potrivit spuselor sale, toate amenințările din partea regimului de la Kiev sunt evidente.

RIA amintește că, în 2022, tabloidul britanic The Sun a anunțat că o explozie s-a produs, la Moscova, pe traseul urmat de convoiul de mașini care-l însoțea pe președinte. Peskov a negat această informație. În 2023, regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone reședința din incinta Kremlinului a președintelui Putin.

Zaharova: Tentativa de asasinat, pregătită cu bani americani

Încercarea de a-l asasina pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, tentativă despre care a vorbit Kirill Budanov, a fost pregătită cu bani americani, a scris, la rândul ei, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram.

„Ieri, unul dintre capii regimului de la Kiev, Budanov, a recunoscut deschis că serviciile secrete ucrainene pregăteau o tentativă de asasinat asupra președintelui Rusiei. Deci, această tentativă de asasinat a fost pregătită, din nou, cu bani americani, fără de care nu ar fi existat nicio activitate rău intenționată a Direcției Principale de Informații, a SBU și, în general, a adminsitrației prezidențiale de pe strada Bankova”, – a scris Zaharova.

În plus, comentând declarația fiului lui Robert Kennedy Jr. Bobby Kennedy privind incapacitatea serviciilor de informații americane de a asigura protecție candidatului la președinție (Donald Trump, n.r.), Zaharova a propus ca banii alocați de Statele Unite pentru a finanța Forțele Armate ale Ucrainei să fie direcționați către propria lor poliție și alte servicii care ar trebui să asigure legea și ordinea.

Ea a subliniat că prin finanțarea și furnizarea necontrolată de arme către Ucraina, Statele Unite au creat ele însele structura teroristă „regimul de la Kiev”.

„Este o mașină de comis crime, de organizat explozii, distrugeri, de atacuri teroriste atât împotriva unor personalități politice, cât și împotriva populației civile. Numai site-ul „Pacificatorul”, patronat de americani, valorează ceva – este literalmente un tabel cu jurnaliști și persoanlități publice lichidate. Statele Unite ale Americii trebuie să facă un inventar al politicii lor de incitare la ură față de oponenții politici, de țări și popoare, al politicii de sponsorizare a terorismului!”, a concluzionat Zaharova.

RIA aminitește că, sâmbătă, Donald Trump s-a văzut obligat să-și întrerupă discursul ținut la un miting electoral desfășurat în Pennsylvania, după ce s-a tras asupra lui. În înregistrarea video se vede cum politicianul este dus, practic, pe sus de dispozitivul de pază, cum are o ureche plină de sânge. Mai târziu, Trump a declarat că a fost împușcat în ureche și a pierdut mult sânge. Serviciul Secret al SUA a anunțat că suspectul care a tras de mai multe ori în direcția scenei a fost lichidat. Un spectator a fost ucis, alți doi fiind grav răniți.

Președintele SUA, Joe Biden a declarat că se roagă pentru însănătoșirea lui Trump, dar că, deocamdată, nu dispune de suficiente date pentru a califica incidentul drept un atentat asupra politicianului. Ulterior, FBI a anunțat că a existat o tentativă de asasinat asupra lui Trump, dar că biroul nu este pregătit să divulge identitatea suspectului sau motivele care l-au determinat să deschidă focul. Potrivit FBI, autoritățile americane nu știau dinainte despre pregătirea acestui asasinat

Presa locală scrie că suspectul este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Pennsylvania, statul în care a avut loc mitingul. Se pare că s-ar fi ascuns pe acoperiș.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Tentativele de asasinat asupra președinților sau a liderilor politici importanți se fac cu ajutorul Statelor Unite, mai precis a CIA-ului. Nu e cazul ca Budanov să se umfle în pene, că fără ajutor din afară nu ar fi încercat nimic. Și cu tot ajutorul, s-a demonstrat că nu au putere să-i facă rău președintelui Putin pentru că serviciile de pază și protecție prezidențiale sunt foarte bune. Atentatul asupra lui Trump ridică multe semne de întrebare. Asasinul s-a cățărat fără probleme pe un acoperiș aproape de scena unde era Trump. Pe celelalte clădiri alăturate erau lunetiști care asigurau paza. Pe această clădire de ce nu erau? Un martor ocular (intervievat de BBC) a avertizat poliția despre acest individ, pentru că era vizibil pentru participanții la miting, dar a fost ignorat. Și alți bărbați din același grup au avertizat forțele de securitate, arătând spre asasinul care se târa pe acoperiș, dar nu au fost luați în seamă. Nu vi se pare că și aici, ca în cazul președintelui Kennedy, a fost găsit un ,,vinovat de serviciu” în persoana lui Crooks? Atunci l-au găsit pe Lee Oswald, când asasinii adevărați erau de la CIA. Și în acest caz asasinii adevărați sunt aceiași. Urgent l-au împușcat pe Crooks ca să nu divulge amănuntele acestei afaceri criminale. După atentatul împotriva lui Fico mă întrebam cine urmează. A urmat Trump. Acum cine urmează, ce persoană incomodă le stă în cale? Să fie Viktor Orbán, să fie altcineva? Toți cei care sunt împotriva sistemului, sunt potențiale victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937224