Hot News
Dictatura militară mondială, care apropie al Treilea Război Mondial. În ce s-a transformat NATO după 75 de ani
11/07
La Haga se primesc cereri pentru așa-numitul Registru Internațional al Daunelor provocate Ucrainei de Rusia
11/07

Riabkov: Să fie aruncate la groapa de gunoi a istoriei deciziile luate la Bürgenstock și Copenhaga

Serghei Riabkov/ Foto: RIA Novosti

Rusia nu va tolera încercările de a i se impune ceva sub formă ultimativă în sfera soluționării ucrainene, deciziile summit-ului de la Bürgenstock (Elveția – n.r.) și ale conferinței de la Copenhaga trebuie aruncate la groapa de gunoi a istoriei, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov pentru revista ”Mejdunarodnaia jizni”, relatează Interfax.

„Președintele Federației Ruse nu a lăsat nicio urmă de îndoială asupra faptului că suntem pregătiți să depunem eforturi și purtăm negocieri corespunzătoare și salutăm eforturile celor care se văd în calitate de mediatori sau ale celor care ajută procesul de negociere, dar cu înțelegerea că aceste eforturi vor duce, în primul rând, la revizuirea de către Kiev a poziției sale absolut nereale, distructive privind refuzul negocierilor cu Moscova. În al doilea rând, vor avea ca rezultat renunțarea la încercările de a impune ceva Moscovei, mai ales sub forma ultimativă, așa cum încearcă să facă în ultima lungă perioadă de timp, americanii și alte țări occidentale cu formatele lor Copenhaga și Bürgenstock. Toate acestea trebuie trimise la groapa de gunoi a istoriei”, a spus el.

Potrivit viceministrului, deocamdată „incitarea tensiunii a devenit alfa și omega liniei Occidentului colectiv în frunte cu Statele Unite în privința a ceea ce se întâmpla în Ucraina și în jurul ei”.

„Este extrem de periculos. Logica este că acești oameni au ajuns, din motive absolut inexplicabile pentru mine, la concluzia că, dacă se merge în continuare pe cursul escaladării, mai devreme sau mai târziu Rusia se va clătina și va da înapoi, ceea ce va duce, într-un final, la aplicarea Rusiei a așa numitei înfrângeri strategice”, a spus Riabkov.

El a adăugat că o asemenea linie a Occidentui este ”un proces foarte alarmant, nu avem analog în trecut”.

După cum a subliniat Riabkov, „în prezent nu există nicio bază pentru un proces politic rezonabil, are loc o escaladare militară, care capată forme tot mai serioase, fiind sortită la o confruntare militară directă a țării noastre cu Occidentul colectiv în frunte cu SUA”.

Potrivit spuselor sale, „astfel de jocuri cu o putere nucleară sunt inacceptabile”. „Este ciudat că la Londra, la Washington, la Paris, unde decenii la rând s-au format abordări conceptuale la problema descurajării, inclusiv aspectul ei nuclear, au șters brusc totul, au uitat și au trecut la genul acesta de joc monopoly, un monopoly geopolitic. Dar jocul de masă nu este ceea ce vedem noi astăzi. Trebuie să fim conștienți de faptul că s-ar putea termina el foarte rău pentru jucători”, a concluzionat Serghei Riabkov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu ultimii neuroni care le-a mai rămas (și aceia afectați), liderii americani și occidentali își închipuie că pot să-i impună Rusiei aberațiile lor sau pot să o șantajeze cu ceva? Cât mai au timp, să de gândească. Graba asta cu care escaladează conflictul nu are nici o logică, iar o acțiune ilogică duce mereu la un dezastru. Încercările lor nu vor destabiliza Rusia și nici nu o vor face să renunțe. Se gândesc cumva la înfrângerea Rusiei? Ce imbecili… Înfrângerea Rusiei va avea loc o dată cu înfrângerea întregii lumi! Își justifică acțiunile folosindu-se de minciuna cum că Rusia amenință Occidentul și e pericol pentru toată lumea. Serios? Când a amenințat Rusia țările occidentale? Nu cumva Rusia a fost invadată de atâtea ori din vest și de acolo a venit pericolul mereu, ca și acum? Când a ,,invadat” Rusia Occidentul a fost atunci când l-a eliberat de naziștii lui Hitler. Iar acum, tocmai țările care au fost eliberate cu jertfa a milioane de ruși se simt amenințate de Rusia. Se victimizează deși nu sunt victime. Știu ei ce înseamnă să fii victimă? Să citească istoria Rusiei, să vadă ce înseamnă asta. Propaganda lor mincinoasă cu privire la amenințarea Rusiei nu este decât un motiv abject de a face jocul unor psihopați, care cred că un război nuclear este un film produs la Hollywood.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373