Categories: MilitarRusia si lumea

La Haga se primesc cereri pentru așa-numitul Registru Internațional al Daunelor provocate Ucrainei de Rusia

Lacome să ia totul pe moca și grăbite să împărtă ceea ce aparține altora, autoritățile ucrainene lucrează din greu în aceste zile la simplificarea procedurii de depunere a declarațiilor privind distrugerea bunurilor, scrie mass-media rusă. Asta în loc să faciliteze acordarea de compensații militarilor răniți în acțiuni militare și familiilor acestora. Sursele de informații ucrainene anunță în mod regulat că, spre exemplu, protezele pentru militarii forțelor armate care au ajuns invalizi se pot obține, în condițiile actuale, doar prin organizațiile de caritate, nu prin intermediului statului.

Dezvoltând ideea, de ce Consiliul Europei, care susține cu atâta tărie crearea respectivului registru, nu s-ar preocupa de crearea unui registru în favoarea celor care au avut de suferit de pe urma aruncării în aer a gazoductelor Nord Stream, să zicem, a declarat la un brifing purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. Este vorba și de investitorii care au îngropat miliarde de euro pe fundul Mării Baltice, și de constructori…

De ce Uniunea Europeană, cu green deal-ul ei și care pretinde la rolul de lider în lupta pentru apărarea mediului înconjurător, nu ridică problema strângerii de compensații pentru daunele provocate ecosistemului unic al Mării Baltice de explozia gazoductelor? se întrebă Zaharova.

Evident, este doar o fantezie, nu se întâmplă și nu se va întâmpla așa ceva. Pentru că până și curajul are un preț. În cazul conductelor Nord Stream este clar că birocrații europeni bănuiesc că principialitatea poate fi pedepsită de jandarmul mondial. Sau poate că principalilor inițiatori ai creării „registrului de daune” le este frică să nu se ajungă chiar la ei în cazul unei investigații a exploziilor de la Nord Stream. Atunci chiar că va fi ceva extrem de penibil, a conchis reprezentanta ministerul de Externe al Rusiei.

În acest context, analiștii ruși au atras atenție la faptul că nimeni nu s-a gândit să dezvolte ideea ucrainenilor și să creeze un „registru al daunelor” provocate mediului ecologic al Dunării prin, să spunem, adâncirea canalului Bîstroe sau un ”registru de daune” provocate fermierilor și consumatorilor europeni prin livrarea la preț de dumping a produselor agricole ucrainene ce nu corespund standardelor UE de calitate. Citiți mai sus: principialitatea poate fi pedepsită. Quod licet Iovi non licet bovi (lat. „Ce-i îngăduit lui Jupiter, nu-i îngăduit boului”).

Owner

View Comments

  • Autoritățile ucrainene sunt obișnuite cu cerșitul și cu furtul din buzunarele altora. De ce să mai muncească? Un registru al daunelor provocate Rusiei de Ucraina, SUA și NATO când va fi deschis? Dar registre ale daunelor provocate de SUA în Irak, Siria, Afganistan, Iugoslavia, Vietnam, etc. vor fi deschise vreodată? Și un mare registru ar trebui deschis pentru daunele provocate Palestinei de Israel. Pentru cererile adresate Statelor Unite ar trebui deschisă o încăpere specială, că un simplu registru nu ajunge. Până atunci, așa numitul ,,Registru al Daunelor provocate Ucrainei de Rusia" și-l pot vârî în dos și sper să aibă coperțile cât mai groase și mai tari!

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.