Hot News
Scrisoarea lui Viktor Orban pentru conducrea UE: Putin este convins că Ucraina va fi înfrântă
10/07
Dictatura militară mondială, care apropie al Treilea Război Mondial. În ce s-a transformat NATO după 75 de ani
11/07

FSB a dejucat o tentativă de atac terorist a Kievului asupra portavionului ”Admiral Kuznețov”

Portavionul ”Admiral Kuznețov”/ Foto: TASS

FSB a dejucat o tentativă a serviciilor secrete militare ucrainene de a lansa, la Murmansk, un atac terorist asupra crucișătorului purtător de avioane ”Admiral Kuznețov”, a anunțat Centrul de Relații Publice al FSB rus, scrie Vzgliad.

Potrivit sursei citate, în martie 2024, un bărbat care efectua serviciul militar la bordul portavionului a fost contactat prin messanger de un ofițer al serviciilor speciale ucrainene care s-a prezentat ca „Oleg”, relatează TASS. În timpul schimbului de mesaje, el a reușit, folosind influența psihologică, să-l convingă pe militar să comită un atac terorist asupra navei de război.

„După ce ofițerul s-a adresat organelor de securitate, sub controlul lor total în cadrul unui jocul operativ, au fost întreprinse demersurile necesare pentru a afla în detaliu despre activitatea ilegală a lui „Oleg” și pentru identificarea unei posibile rețele de spionaj și a complicilor regimului de la Kiev”, a precizat FSB.

După cum se menționează în biroul de presă al FSB, ”Oleg” a declarat că întreaga „operațiune” este coordonată personal de șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ukrainei, Kirill Budanov.

A fost dejucată și o tentativă de asasinat la Moscova

În altă ordine de idei, Centrul de Relații Publice al FSB a mai anunțat că la Moscova a fost dejucată o tentativă de asasinare a trei ofițeri militari, operațiune organizată de serviciile speciale ucrainene.

FSB a dejucat încercările agenților ucraineni de a comite atacuri teroriste împotriva a trei militari de rang înalt ai Ministerului Apărării de la Moscova, a precizat FSB.

Unul dintre suspecți s-a dovedit a fi cetățean rus în vârstă de 30 de ani, el fiind racolat de serviciul ucrainean de informații militare. Folosind livrările prin curier, el a comandat trei dispozitive explozive puternice ascunse în cadouri, pe care le-a expediat la adresele de domiciliu ale șefilor unităților Ministerului Apărării.

Exploziile urmau să fie declanșate după ce curierii ar fi anunțat livrarea coletelor.

Bărbatul a declarat că a fost racolat în mai 2024, a acceptat să comită atacuri teroriste pe banii protectorilor săi. I s-a deschis un dosar penal în temeiul articolelor privind tentativă de terorism și trafic ilegal de explozivi și dispozitive explozive.

Anterior, FSB a dejucat o tentativă de atac terorist asupra unui complex militar-industrial din regiunea Samara, adaugă Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La Cercul Polar cu ei, mama lor de idioți! Felicitări celor din FSB!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937238