Hot News
La Haga se primesc cereri pentru așa-numitul Registru Internațional al Daunelor provocate Ucrainei de Rusia
11/07
Principalele declarații ale președintelui Putin la Forumul Parlamentar al BRICS, 11 iulie 2024, Sankt Petersburg
12/07

Despre planurile SUA în privința Georgiei

Foto: rbc.ru

Biroul de presă al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse anunță că datele primite de SVR arată determinarea fermă a Washingtonului de a obține schimbarea puterii în Georgia după viitoarele alegeri parlamentare programate pentru 26 octombrie, relatează canalul MAE de pe rețeaua Telegram.

Administrația Biden a pus deja la punct o amplă campanie de informare pentru a discredita partidul de guvernământ ”Gruzinskaia Mecita” (Visul Georgian).

S-au aflat care sunt principalele linii ale scenariului, încropit în spiritul „celor mai bune tradiții hollywoodinene”. Cu fervoarea anti-rusă specifiă Administrației de la Casa Albă, campania de propagandă ar avea la bază, conform celor planificate, ”o dezvăluire de senzație”: pentru toate necazurile Georgiei este Rusia de vină. În același timp, accentul se va pune pe promovarea acuzațiilor „Visului Georgian” de „lipsă de independență politică”, care amenință să ducă ”nava Georgia” cu pânze purpurii departe de țărmurile europene.

Rolul cheie în incitarea sentimentelor antiguvernamentale ar urma să revină președintelui georgian, S. Zarubișvili. Așa cum s-au gândit ”regizorii de la Washington”, șeful statului va da un interviu unuia dintre mijloacele de informare americane, în care va plasa pe umerii guvernului de la Tbilisi întreaga vină pentru ”degradarea” procesului de negocieri în vedere intrării Georgiei în UE, va avertiza ”publicul larg” în legătură cu ”consecințele catastrofale ale apropierii de Moscova” și cu daunele pe care le vor provoca Georgiei relocații din Rusia. În același timp, prin vocea lui Zurabishvili, Washingtonul intenționează să pregătească alegătorii pentru „o surpriză politică a opoziției pentru Visului georgian”, care s-ar putea dovedi, într-un final, o altă „revoluție colorată”.

„Protectorii” americani au dat deja ordin forțelor de opoziție din Georgia să înceapă planificarea manifestațiilor de protest din țară, pe măsura apropierii alegerilor. Rolul de ”berbece” împotriva structurilor puterii a fost atribuit locuitorilor din Tbilisi, care și-a făcut deja „încălzirea” în acțiunile antigurnamentale din primăvară în legătură cu legea „agenților străini”.

Este prevăzută, de asemenea, ”o victimă sacră” din rândul participanților la protest, care va îndrepta „furia poporului” către forțele de securitate. Maeștrii americani ai provocărilor au o bogată experiență în acest sens. Suficient de amintit „Maidanul” de la Kiev din urmă cu zece ani, unde sute de oameni au fost puși pe „altarul democrației”, inclusiv cei împușcați de lunetiştii mercenari georgieni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    După Revoluția Trandafirilor din 2003, Georgia a trecut prin tot felul de experimente cu reforme și ajutoare străine. Au invadat-o ,,specialiștii” în dezvoltare, bancherii, organizațiile filantropice și nelipsitele ONG-uri ale lui George Soros. Așa că, în momentul de față georgienii s-au pricopsit cu 25.000 de ONG-uri și cu mii de ,,specialiști” vestici. Finanțarea Georgiei este asigurată din exterior în proporție de 90%. Invadatorii vestici au colonizat toate serviciile georgiene: educația, sănătatea, justiția, infrastructura. Toate astea se plătesc, ei n-au venit în Georgia de dragul georgienilor, ci pentru a-și urmări agenda și scopurile proprii. S-au îndepărtat de Rusia (pe care o consideră dușmană) și s-au apropiat de Occident. Eu zic că s-au apropiat periculos de mult, de-a dreptul sunt ocupați de occidentali. Prin urmare, organizațiilor lui Soros (specializate în tot felul de revoluții) și lui Biden nu le va fi greu să ducă o campanie de dezinformare pentru discreditarea partidului de guvernământ ,,Visul georgian.” Pentru a controla un popor este nevoie să se genereze un climat de frică și agitație și trebuie creat un dușman. Agitația a început cu ,,legea influenței străine”, iar ,,dușmanul” se cunoaște: Rusia. Nu v-ați obișnuit cu ideea că Rusia e de vină pentru toate, inclusiv că plouă prea mult sau nu plouă destul, că e prea cald sau prea rece, că Biden s-a împiedicat, că Ursula și-a pierdut poneiul? Scenariile lor ,,hollywoodiene” sunt tot mai proaste. Avertismentul oficialilor UE că aderarea Georgiei poate fi grav afectată prin Legea ,,agenților străini” nu pare cumva un șantaj? Georgienii chiar nu se uită în jurul lor și să constate că toate țările membre UE și-au pierdut suveranitatea, că toate sunt conduse de la Bruxelles? Asta vor? Probabil că mulți dintre ei asociază integrarea europeană cu posibilitatea de a emigra. Dar ce preț vor plăti, nici nu-și imaginează! Va fi o luptă între finanțatorii occidentali (care țin la ,,felia” lor din Georgia) și guvernul georgian. Dacă l-au acceptat pe dracu’ în țara lor, acum trebuie să danseze cum cântă el. Au considerat Rusia un pericol, când adevăratul pericol vine din Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241