Hot News
Oreșkin: Program de colaborare până în 2030, rezultatul negocierilor dintre Putin și Modi
10/07
Scrisoarea lui Viktor Orban pentru conducrea UE: Putin este convins că Ucraina va fi înfrântă
10/07

Serviciile speciale ale Bulgariei l-au reținut pe șeful mișcării ”Rusofilii”, Zlatomir Devlensky

Zlatomir Devlensky/ Foto: news. myseldon.com

Angajații serviciilor speciale ale Bulgariei, numite Agenția de Stat pentru Securitate Națională, l-au reținut pe președintele filialei locale a mișcării ”Rusofilii”, Zlatomir Devlensky. Forțele de securitate l-au prins la Plovdiv, din motive care nu au fost precizate pentru moment, a anunțat publicația bulgară „24 de ore”, citată de kp.ru.

„Astăzi, la ora 05:30 dimineața, reprezentanții serviciilor speciale au venit la domiciliul său din Plovdiv, au spart ușa și l-au luat. După care au plecat la sediul Partidului Socialist Bulgar (BSP), unde Devlensky are birou, și au scormonit prin hârtii”, a detaliat deputatul BSP, Ivan Petkov, citat de ziarul bulgar.

Petkov a adăugat că nu au existat comentarii oficiale pe această temă, iar motivele acțiunilor forțelor de securitate nu sunt clare. Om de știință în vârstă de 33 de ani, Zlatomir Devlensky este angajat al Universității din Plovdiv și politolog. A încercat să devină deputat în Bulgaria, este cunoscut pentru poziția sa politică, pledând pentru încetarea confruntării cu Rusia și a rusofobiei totale în Uniunea Europeană.

Ultima oră:

După o zi de arest, Zlatomir Devlensky a fost eliberat pe cauțiune în valoare de 5.000 de leva, în timp ce i s-a interzis să părăsească țara. A devenit cunoscut faptul că a fost acuzat de incitare la divulgarea secretelor de stat. Cel instigat este Ivan Gîlîbov, fost angajat al Agentiei Nationale de Securitate de Stat. Dacă acuzațiile vor fi dovedite, aceștia riscă de la 2 la 8 ani de închisoare, comentează publicația news.myseldon.com.

”Reiese că un expert din comunitatea ”Rodopi”, doctorand la Universitatea din Plovdiv, absolvent la Universitatea de Stat Astrahan din Rusia, Zlatomir Devlenski, scrie publicația, incită o altă persoană să divulge secrete de stat! Ciudat, nu-i așa? Dar pentru un stat orwellian acest lucru nu este ciudat. Într-un astfel de stat, disidența trebuie persecutată prin toate mijloacele posibile.

Sau problema este legată, de fapt, cu totul altceva? Cu faptul că Zlatomir, care în mod sigur nu are acces la informații secrete, conduce structura mișcării naționale bulgare „Rusofili”? Că a avut „obrăznicie” să participe la Festivalul Internațional al Tineretului din Rusia, care a reunit peste 20.000 de lideri de tineret din peste 120 de țări? Sau este că organizează cursuri de limba rusă pentru copii?

Desigur, nu vor fi găsite dovezi de incitare la divulgarea secretelor de stat. La fel ca și în cazul lui Nikolai Malinov, unde peste patru ani de interogatoriu a zeci de martori, nu a fost găsit niciun fapt care să confirme acuzația absurdă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    L-au reținut doar că este rusofil. Va fi hărțuit în continuare doar pentru ,,crima” că iubește cultura rusă, că are simpatie față de poporul rus, că organizeză cursuri de limba rusă pentru copii, că a fost în Rusia. Pentru serviciile speciale sunt destule ,,dovezi.” Poate îi vor confisca și cărțile scriitorilor ruși! Anul trecut, în 14 martie, a avut loc la Muzeul Pușkin din Moscova Congresul de fondare a Mișcării Internaționale Rusofile (MIR) unde a fost ales președinte bulgarul Nikolai Malinov. Au participat reprezentanți din 43 de țări și personalități de renume, printre care actorul Steven Segal, Pierre de Gaulle (nepotul fostului președinte francez gen. Charles de Gaulle), monseniorul Vigano (prezent prin videoconferință), jurnalistul brazilian Pepe Escobar. Au fost prezenți ministrul de externe rus domnul Serghei Lavrov și purtătoarea de cuvânt a MAE Rus doamna Maria Zaharova. MIR a fost creată la inițiativa lui Nikolai Malinov, liderul Mișcării Naționale Bulgare ,,Rusofilii”, care a fost acuzat pe nedrept în 2019 (mai ales pentru faptul că a fost la Kremlin, unde președintele Putin i-a înmânat o decorație). Același lucru i s-a întâmplat acum și lui Zlatomir Devlensky. Acuzații false se pot fabrica, în special dacă se dorește reținerea și condamnarea unei persoane rusofile. Așa cum declara Malinov la Congresul MIR, mișcarea dorește să lupte împotriva rusofobiei și să lanseze un ,,strigăt de ajutor” în fața atacurilor în care Rusia și populația sa vor fi victime în lume. Dar, se pare că dragostea pentru Rusia și cultura ei și lupta pentru o lume multipolară bazată pe tradițiile popoarelor a devenit pentru unii o infracțiune, o adevărată crimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931382