Hot News
Cine a deteriorat, de fapt, spitalul de copii din Kiev
09/07
Cum vor asigura Brazilia și Iranul interesele financiare ale Rusiei
09/07

Pilot rus, despre încercarea ucrainenilor de a deturna un Tu-22M3

Pilotul bombardierului strategic cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 al Forțelor Aerospațiale Ruse, pe care serviciile speciale ucrainene au încercat să-l deturneze/ Foto: RIA Novosti

Serviciile de informații ale regimului de la Kiev au promis să trimită în Europa familia pilotului Forțelor Aerospațiale ale Rusiei pe care au încercat să-l racoleze pentru deturnarea unui bombardier strategic Tu-22M3, a povestit respectivul pilot într-un videoclip realizat de FSB și difuzat de postul de televiziune Rossia 1, relatează RIA Novosti.

„Conform planurilor lor, familia mea ar fi trebuit să plece în Turcia, unde urma să fie întâmpinată de băieții ăștia (spionajul ucrainean, n.r.). După care ar fi ajuns, nu știu de ce, în Moldova și, mai departe, în Ucraina, deși, inițial, a fost vorba despre Europa Occidentală”, a relatat pilotul.

El a subliniat că toate promisiunile reprezentanților regimului de la Kiev arătau neplauzibile.

„De fapt, care e diferența? Pur și simplu intenționau să-i răpească și să-i țină pe membrii familiei mele la ei”, a adăugat epilotul.

Serviciile de informații ucrainene au eliberat soției lui un card polonez și i-au deschis cont într-o bancă poloneză. În același timp însă, acordul de servicii a fost întocmit în Ucraina.

În înregistrarea video publicată sunt arătate, în special, documente italiene și poloneze, inclusiv un pașaport destinat pilotului și familiei acestuia.

„Este evident că serviciile de informații ucrainene au acționat cu participarea serviciilor de informații ale NATO, fără de care ar fi fost imposibilă întocmirea documentelor poloneze și italiene”, a comentat un agent operator FSB, ale cărui vorbe au fost citate și de postul de televiziune.

FSB a anunțat astăzi (8 iulie – n.r.) că a dejucat o încercare a serviciilor speciale ucrainene de a desfășura o operațiune de deturnare a unui bombardier rus Tu-22M3 în străinătate.

Serviciile de informații ale regimului de la Kiev au încercat să-l racoleze pe pilotul militar rus prin rețeaua de socializare Telegram și să-l convingă să treacă granița și să aterizeze cu avionul pe teritoriul republicii. Pentru asta, pilotului i s-au oferit trei milioane de dolari și cetățenie italiană. În același timp, în discuțiile cu pilotul, reprezentantul Ucrainei a încercat să-l oblige să colaboreze și, de asemenea, i-a amenințat familia.

În plus, angajatul serviciilor speciale de la Kiev a cerut să incendieze echipamentele tehnice și să predea datele avionului – numerele de bord, starea tehnică și programul de întreținere.

Pilotul a anunțat imediat comandamentul despre tentativa de racolare, în urma căreia ofițerii de contrainformații au efectuat un joc operațional și au primit informații, în baza cărora militarii ruși au lansat cu succes un atac asupra aerodromului Ozernoe din Ucraina.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Într-un asemenea plan sigur a fost implicat și CIA. Felicitări pilotului rus că nu s-a lăsat prins în cursă!

  2. Un om spune:

    Felicitari si o prema baiatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937228