Hot News
Acordurile de la Istanbul chiar au existat. O nouă minciună a Kievului, desființată
08/07
Armata rusă a distrus sistemle HIMARS care au lovit Sevastopolul
09/07

Interes reciproc: Industria indiană va găsi ce să ofere Rusiei, ceva interesant pentru mediul de afaceri rusesc

Foto: 360.ru

Este de așteptat ca, în timpul vizitei la Moscova, premierul indian, Narendra Modi, să discute cu colegii ruși inclusiv posibilitatea de creștere a exportului de mărfuri indiene în Rusia, relatează Vedomosti.

Această creștere a exporturilor se regăsete, înainte de toate, în sectorul alimentar și pe segmentul de high-tech. În anul fiscal 2023-2024, produse precum autoturisme, componentele electronice, piese de schimb pentru avioane au reprezentat aproximativ 50% din exporturile în Rusia.

India este interesată să livreze activ produse de fabricație autohtonă pe piața din Rusia. În primul rând, pentru că vede în Rusia un partener avantajos și, în al doilea rând, pentru că ea însăși trebuie să-și echilibreze propria balanță negativă din comerțul internațional.

La sfârșitul lunii iunie 2024, primele două trenuri cu cărbune au plecat din Kuzbass spre India. Acum, logistica din India în Iran, Asia Centrală, Rusia și Europa va deveni mult mai ieftină, iar timpul de livrare a mărfurilor se va reduce la jumătate în comparație cu transportul prin Canalul Suez.

Acest lucru va face mărfurile indiene mai competitive și, în mod clar, țara nu va dori să renunțe la astfel de perspective.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Întotdeauna se va găsi ceva de oferit din ambele părți. Când există o cooperare bună, înțelegere și respect reciproc, mediul de afaceri al ambelor țări va avea de câștigat.
    ,,Dacă stelele
    se-aprind iară și iară
    nu-nseamnă că asta folosește cuiva?
    Nu-nseamnă că-i musai
    în fiece seară
    să se aprindă
    măcar o stea?”
    (Vladimir Maiakovski – fragment din poezia ,,Ascultați!”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373