Hot News
Washingtonul are de ales „între dezastruos și neplăcut”
08/07
Acordurile de la Istanbul chiar au existat. O nouă minciună a Kievului, desființată
08/07

RIA Novosti: În mai, SUA au cumpărat din Rusia uraniu în valoare de 209,5 milioane de dolari

Foto: ria.ru

În luna mai a acestui an, Statele Unite au cumpărat uraniu îmbogățit din Rusia în valoare de 209,5 milioane de dolari, ceea ce reprezintă un maxim din martie anul trecut, scrie RIA Novosti, citând datele Biroului american de statistică.

La sfârșitul primăverii, Rusia a reluat livrările de uraniu îmbogățit către Statele Unite, după o pauză în luna aprilie. În decurs de o lună, Statele Unite au cumpărat 91,1 tone de uraniu din Federația Rusă pentru 209,5 milioane de dolari.

Este cel mai mare volum din martie 2023, când s-a livrat uraniu de 245,9 milioane de dolari.

În total, Statele Unite au cumpărat cea mai mare cantitate de uraniu îmbogățit achiziționată vreodată – 987 de milioane de dolari. Principalul furnizor a devenit China (323,6 milioane USD), urmată de Franța, cu 245,4 milioane de dolari.

De asemenea, SUA au achiziționat uraniu din Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Kazahstan și Belgia.

În mai anul curent, președintele american Joe Biden a semnat o lege adoptată de Congres care interzice importul de uraniu din Rusia. Documentul interzice importul de uraniu produs în Federația Rusă sau de o întreprindere rusă.

Kremlinul a declarat că interdicția SUA nu este critică pentru Rusia, iar acțiunile Washingtonului sunt un alt exemplu de concurență neloială.

Între timp, expertul în energie nucleară Aleksandr Uvarov a declarat că acest document este o acțiune de PR, deoarece lasă Statelor Unite dreptul de a continua achizițiile până în ianuarie 2028 dacă acest lucru este necesar pentru a menține funcționarea reactoarelor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA încalcă sancțiunile și legea semnată chiar de Biden? Câtă ipocrizie… Dar, să cumpere cât mai mult din Rusia că și banii lor trebuie să circule, iar economia rusă trebuie să înflorească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373