Categories: MilitarRusia si lumea

Lavrov, despre jocul prost făcut de NATO

Armamentul occidental folosit de luptătorii ucraineni pentru a ataca Rusia nu poate fi folosit fără participarea Statelor Unite și a țărilor NATO. De aceea, toate încercările de a nega situația creată este un joc prost pentru care vor trebui să răspundă, a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov într-un dialog cu jurnalistul VTRK Pavel Zarubin, relatează 360.ru.

Șeful diplomației ruse a amintit declarația președintelui rus Vladimir Putin despre modul în care funcționează rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune pe care Statele Unite le livrează Ucrainei.

„Pentru orice om care are cunoștințe tehnice, care înțelege treburile militare, este clar că fără o participare directă a Statelor Unite în stabilirea țintei, pentru datele satelitare, aceste rachete nu ar fi zburat nicăieri ”, a explicat Lavrov.

Ministrul a adăugat că toate declarațiile NATO că nu participă la războiul cu Rusia au devenit „o grimasă urâtă într-un joc prost”.

„Președintele a spus că vom reacționa și sunt convins că în viitorul previzibil veți afla despre acest lucru”, a subliniat ministrul.

Pe 23 iunie, militarii ucraineni au lansat un atac asupra orașului Sevastopolul cu rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune și muniții de fragmentare. Unul dintre obuze a explodat în aer, iar conținutul lui s-a împrăștiat în zona de agrement a orașului. Patru persoane au murit din cauza rănilor suferite. 144 de victime au avut nevoie de asistență medicală.

Ministerul Apărării a vorbit despre vinovăția Statelor Unite, care au furnizat forțelor armate ucrainene acest tip de arme. Instituția a mai subliniat că ofițerii americani dau coordonatele pentru țintele vizate.

Ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, nu a exclus un răspuns militar-tehnic al Rusiei la implicarea SUA în atacurile de la Sevastopol. Diplomatul a refuzat să dezvăluie alte detalii.

Owner

View Comments

  • Declarațiile Statelor Unite și NATO nu pot fi luate în seamă pentru că sunt mincinoși patologici. SUA se războiește cu Rusia, având în prima linie NATO, Ucraina și restul fraierilor din Europa. Degeaba mint, degeaba se agită, ei n-au înțeles nici acum că Rusia nu poate pierde. Recent, rachetele balistice rusești Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa. Într-un interviu acordat ziarului The Philadelphia Inquier, la sfârșitul lunii iunie, Zelenski declara că sistemele Patriot nu pot lupta împotriva bombelor ghidate rusești KAB. După vizita la Moscova, premierul Viktor Orbán a declarat ziarului Bild: ,,Învingerea Rusiei este un gând greu de imaginat. Probabilitatea ca Rusia să fie într-adevăr învinsă este complet de neluat în calcul." Negarea neparticipării Statelor Unite și a NATO la războiul împotriva Rusiei este o minciună ordinară și nu face decât să acopere insuccesul și neputința celor două. Toată vina o vor arunca în cârca lui Zelenski.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.