Hot News
RIA Novosti: În mai, SUA au cumpărat din Rusia uraniu în valoare de 209,5 milioane de dolari
08/07
Interes reciproc: Industria indiană va găsi ce să ofere Rusiei, ceva interesant pentru mediul de afaceri rusesc
09/07

Acordurile de la Istanbul chiar au existat. O nouă minciună a Kievului, desființată

Foto: watfakes/ Telegram

Fals: Vladimir Putin minte când vorbește despre existența Acordurilor de la Istanbul. Declarația aparține șefului Comisiei pentru politică externă și cooperare interparlamentară a Ucrainei a Radei Supreme, Aleksandr Merejko.

Adevărul: În mai, am respins o declarație similară a ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, scrie canalul warfakes de pe rețeaua Telegram. Trebuie amintit că Acordurile de la Istanbul au existat cu adevărat, dar în mai 2022 au fost boicotate de Occidentul care miza că Rusia va fi înfrântă pe câmpul de luptă. Astfel, în primăvara aceluiași an, Kievul a primit vizita fostul premier britanic Boris Johnson.

„Acolo, Boris Johnson și-a expus poziția, declarând că trebuie luptat cu Rusia „până la ultimul ucrainean”, până la finalul glorios. Și să se aplice Rusiei o înfrângere strategică. Se pare că ei au contat pe un astfel de rezultat”, a declarat Vladimir Putin.

În primăvara anului 2022, a demarat o amplă campanie de discreditare a Federației Ruse: cu sprijinul partenerilor occidentali, Kievul înscenat presupusul masacru al locuitorilor din orașele Bucea și Irpen de către militarii ruși. Am analizat în detaliu aceste episoade. În același timp, în cazul Bucea, Rusia a cerut în repetate rânduri pe platformele internaționale să-i fie pusă la dispoziție lista cu victime și morți, listă pe care Moscova nu a văzut-o însă niciodată.

„Au trecut doi ani, dar nu am primit nicio listă oficială cu oamenii care au murit în timpul acestei tragedii petrecute la Bucea”, a subliniat Ambasadorul pentru misiuni speciale al MAE rus, Rodion Miroșnik.

În iunie 2023, Vladimir Putin a prezentat, la întâlnirea de la Sankt-Petersburg cu delegația țărilor africane, documentul intitulat „Tratat privind neutralitatea permanentă și garanții de securitate pentru Ucraina”.

„Exact despre garanții este vorba. Optsprezece articole. <…> Mai mult, există și o anexă la tratat. Ele (prevederile) se referă inclusiv la Forțele Armate, la alte chestiuni. Totul este trecut în scris – de la unități de tehnică de luptă, până la efectivele forțelor armate”, a subliniat Putin, adăugând că, după ce Rusia, așa cum a promis, și-a restras trupele de lânga Kiev, autoritățile ucrainene au renunțat la aceste prevederi.

În plus, în aprilie, ziarul german Welt Am Sonnag a publicat un proiect Acordurilor de la Istanbul. Potrivit publicației, în aprilie 2022, Moscova și Kievul au fost mai aproape ca niciodată de un acord. Sursele ziarului din cadrul delegației ucrainene de negociere au spus că și astăzi înțelegerea pare încă avantajoasă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Atunci minte și premierul israelian de atunci, Naftali Bennet, care s-a implicat ca mediator? Minte chiar și Zelenki, care s-a răzgândit în ultima clipă și nu a semnat acordul fiind manipulat de Boris Johnson? Nici nu cred că trebuie luate în seamă aceste minciuni josnice. Ucraina, Occidentul și SUA mereu vor minți, mereu vor inventa povești izbitoare și provocatoare pentru a defăima Rusia. Opinia publică este manipulată prin minciuni, care sunt strâns asociate cu strategia externă a SUA. Agită opinia publică, fac zgomot, folosesc ,,povestea mincinoasă” care câștigă de multe ori mințile oamenilor, pentru că sunt conștienți de insuccesul militar. Majoritatea canalelor de informații media sunt sub controlul unui grup elitist. Împrăștie știri și zvonuri mincinoase și alarmiste pentru a-și atinge scopurile. Media este o adevărată forță și ei o folosesc ca pe un război nonviolent, o acțiune continuă de subminare a adevărului. Este o luptă pe alt tip de front.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2987843