Categories: Rusia de azi

VȚIOM: Încrederea rușilor în Putin a depășit 80%

Nivelul de încredere al rușilor în președintele Rusiei, Vladimir Putin, rămâne în continuare peste pragul de 80%. Un sondaj realizat de VȚIOM la sfârșitul lunii iunie a arătat că 80,9% dintre locuitorii adulți ai Federației Ruse au încredere în președinte, relatează Smotrim.ru.

În interval de o săptămână, indicele de încredere al rușilor în Vladimir Putin a scăzut cu 0,3 puncte procentuale și a fost de 80,9%, reiese din sondajul VȚIOM realizat în perioada 24-30 iunie. Rezultatele sondajului efectuat pe un eșantion de 1600 de ruși adulți au fost publicate pe site-ul centrului sociologic.

Potrivit sondajului, activitatea lui Putin este aprobată de 78,4% dintre respondenți, cu 0,6 puncte procentuale mai puțin decât săptămâna precedentă.

Activitatea premierului Mihail Mișustin a fost aprobată de 52,8% dintre ruși, cu 1,2 puncte procentuale mai puțin decât în sondajul anterior. 61,3% au încredere în șeful guvernului, cu 1,8 puncte procentuale mai puțin față de datele anterioare. Activitatea guvernului este aprobată, în ansamblul ei, de 53,1% dintre participanții la sondaj (minus 0,3 puncte procentuale).

Încrederea în liderul Partidului Comunist al Federației Ruse Ghennadi Ziuganov a crescut cu 0,5 puncte procentuale, la 30,9%, iar cea a șefului ”Rusia Justă – Pentru Adevăr”, Serghei Mironov, a scăzut cu 1,8 puncte procentuale, până la 26,4%.

Urmează Leonid Sluțki, liderul LDPR (partidul înființat de Vladimir Jirinovski – n.r.)- 18,4% (mai mică decât cifra precedentă cu 3,4 puncte procentuale) și șeful partidului ”Oamenii Noi”, Aleksei Neciaev – 7,4% (mai puțin de 1,5 puncte procentuale).

Dintre partide, cei mai mulți ruși susțin Rusia Unită – 37,9%, adică cu 2,6 puncte procentuale mai puțin decât nivelul de acum o săptămână. Pe locul doi se află Partidul Comunist al Federației Ruse – 9,6% (o creștere de 0,7 puncte procentuale), pe trei este Partidul Liberal Democrat (LDPR) – 9%, procent care este cu 0,2 puncte procentuale mai mare decât săptămâna trecută. Urmează „Oamenii Noi” (6,3%) și socialiștii revoluționari (3,6%).

Owner

View Comments

  • Mi se pare normal acest procent mare. Este un președinte foarte bun. Felicitări, Vladimir Putin! Și din partea mea are un imens vot de încredere.

Recent Posts

Pușkov: Răspuns tăios la declarația premierului danez privind „liniile roșii”

Șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media a Consiliului Federației, senatorul Aleksei Pușkov,…

2 ore ago

Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni

Legiunea internațională a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) este formată din cetățeni din peste 85…

5 ore ago

Masacrul de la Volînia: De ce se tem autoritățile de la Kiev

Autorităților ucrainene le este frică să dezgroape osemintele victimelor masacrului de la Volînia, deoarece se…

7 ore ago

Patriarhul Kirill a luat apărarea teoriei lui Darwin

Patriarhul Kirill a declarat că evoluția nu contrazice planul lui Dumnezeu și, de aceea, nu…

7 ore ago

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

o zi ago

Mesajul soldaților ucraineni lăsat în interiorul minelor nearmate: „Iertați-ne, rușilor!”

Soldații ucraineni au lăsat mine nearmate, iar în unele dintre ele au pus în interior…

o zi ago

This website uses cookies.