Hot News
Premierul Orban a reamintit NATO care au fost obiectivele înființării Alianței
06/07
Riabkov a admis adaptarea doctrinei nucleare „peste ceva timp”
06/07

VȚIOM: Încrederea rușilor în Putin a depășit 80%

Președintele Vladimir Putin/ Foto: vizualrian/ smotrim.ru

Nivelul de încredere al rușilor în președintele Rusiei, Vladimir Putin, rămâne în continuare peste pragul de 80%. Un sondaj realizat de VȚIOM la sfârșitul lunii iunie a arătat că 80,9% dintre locuitorii adulți ai Federației Ruse au încredere în președinte, relatează Smotrim.ru.

În interval de o săptămână, indicele de încredere al rușilor în Vladimir Putin a scăzut cu 0,3 puncte procentuale și a fost de 80,9%, reiese din sondajul VȚIOM realizat în perioada 24-30 iunie. Rezultatele sondajului efectuat pe un eșantion de 1600 de ruși adulți au fost publicate pe site-ul centrului sociologic.

Potrivit sondajului, activitatea lui Putin este aprobată de 78,4% dintre respondenți, cu 0,6 puncte procentuale mai puțin decât săptămâna precedentă.

Activitatea premierului Mihail Mișustin a fost aprobată de 52,8% dintre ruși, cu 1,2 puncte procentuale mai puțin decât în sondajul anterior. 61,3% au încredere în șeful guvernului, cu 1,8 puncte procentuale mai puțin față de datele anterioare. Activitatea guvernului este aprobată, în ansamblul ei, de 53,1% dintre participanții la sondaj (minus 0,3 puncte procentuale).

Încrederea în liderul Partidului Comunist al Federației Ruse Ghennadi Ziuganov a crescut cu 0,5 puncte procentuale, la 30,9%, iar cea a șefului ”Rusia Justă – Pentru Adevăr”, Serghei Mironov, a scăzut cu 1,8 puncte procentuale, până la 26,4%.

Urmează Leonid Sluțki, liderul LDPR (partidul înființat de Vladimir Jirinovski – n.r.)- 18,4% (mai mică decât cifra precedentă cu 3,4 puncte procentuale) și șeful partidului ”Oamenii Noi”, Aleksei Neciaev – 7,4% (mai puțin de 1,5 puncte procentuale).

Dintre partide, cei mai mulți ruși susțin Rusia Unită – 37,9%, adică cu 2,6 puncte procentuale mai puțin decât nivelul de acum o săptămână. Pe locul doi se află Partidul Comunist al Federației Ruse – 9,6% (o creștere de 0,7 puncte procentuale), pe trei este Partidul Liberal Democrat (LDPR) – 9%, procent care este cu 0,2 puncte procentuale mai mare decât săptămâna trecută. Urmează „Oamenii Noi” (6,3%) și socialiștii revoluționari (3,6%).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mi se pare normal acest procent mare. Este un președinte foarte bun. Felicitări, Vladimir Putin! Și din partea mea are un imens vot de încredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950521