Hot News
VȚIOM: Încrederea rușilor în Putin a depășit 80%
06/07
Peskov, despre bogata agendă a vizitei premierului indian la Moscova
07/07

Riabkov a admis adaptarea doctrinei nucleare „peste ceva timp”

Serghei Riabkov/ Foto: Kommersant

Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că situația din jurul acțiunilor militare de pe teritoriul Ucrainei a scos în evidență necesitatea de a opera unele modificări și adaptări în textul doctrinei nucleare a Rusiei. Potrivit spuselor sale, în situația actuală, descurajarea nucleară nu funcționează pe deplin, informează Kommersant.

„Nu exclud deloc ca peste ceva timp să se vină cu o oarecare concretizare a abordărilor noastre în privința acestor subiecte deosebit de importante și foarte responsabile în condițiile escaladării în continuare a situației de către adversarii noștri”, a spus Serghei Riabkov într-un interviu acordat revistei ”Mejdunarodnaia jizn”.

Kommersant amintește că, pe 20 iunie, președintele Vladimir Putin a anunțat că se are în vedere o posbilă modificare a doctrinei nucleare a Rusiei. El a justificat acest lucru prin faptul că „potențialul inamic lucrează la asta”. Secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, pe 1 iulie, că Alianța nu intenționează să-și schimbe doctrina pentru că nu vede o astfel de necesitate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia are un țel sacru: autoapărarea în fața acestor tâlhari care o amenință. Prin urmare, va trebui să ia deciziile care-i sunt cele mai utile. Succes, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950514