Hot News
Putin și Orban au făcut o declarație după discuțiile de la Moscova
06/07
VȚIOM: Încrederea rușilor în Putin a depășit 80%
06/07

Premierul Orban a reamintit NATO care au fost obiectivele înființării Alianței

Premierul ungar, Viktor Orban/ Foto: novosti-zp.ru

Orban: Participarea NATO la operațiunile militare din Ucraina amenință Alianța cu sinuciderea

Pregătirile Alianței Nord-Atlantice pentru o operațiune militară în Ucraina sunt în contradicție cu caracterul defensiv al NATO și amenință Alianța cu sinuciderea, scrie revista americană Newsweek, citându-l pe premierul Ungariei, Viktor Orban, în ajunul summitului NATO de la Washington, transmite agenția Regnum.

Potrivit politicianului, Alianța se apropie de un punct de cotitură, Orban amintind, în acest sens, că cea mai de succes alianță militară din istoria generală a început ca un proiect pașnic.

„Dar astăzi pe agenda Alianței nu scrie pace, ci război în loc de apărare, există o ofensivă. Toate acestea contrazic valorile fundamentale ale NATO”, a declarat premierul ungar.

Viktor Orban a mai subliniat că sunt tot mai multe știrile care anunță, cu referire la diverse surse, că au început pregătirile pentru o eventuală operațiune NATO în Ucraina, că trupele țărilor participante sunt deja aproape de linia frontului.

După cum a relatat Regnum, la summitul NATO de la Washington vor fi anunțate, potrivit unui oficial de la Casa Albă, acordurile încheiate cu Ucraina privind ajuntorul pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

La summitul NATO, președintele american Joe Biden a planificat mai multe întâlniri bilaterale cu președinții altor țări, inclusiv cu șeful regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO are un caracter ofensiv, nu are nici o legătură cu pacea și cu apărarea. Se ocupă doar de provocarea conflictelor în toată lumea. Ceea ce apără Alianța sunt doar interesele Statelor Unite. Sper să se sinucidă cât mai curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950516