Categories: Rusia si lumea

Aproape jumătate dintre ucraineni au fost de acord cu concesii față de Rusia, cu o singură condiție

Aproape jumătate dintre ucraineni sunt de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul aderării la NATO și UE, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), informează agenția Rambler.

Potrivit rezultatelor, 45% dintre respondenți au fost de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul „libertăţii de alegere” în chestiunea aderării la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică. 26% dintre ucraineni ar prefera ca Ucraina să revină la granițele din 1991 și, în același timp, ar accepta statutul de neutralitate al țării. 29% dintre respondenți nu au formulat un răspuns clar.

De asemenea, 69% dintre persoanele participante la sondaj au indicat creșterea ajutorului militar drept cea mai necesară condiție pentru ca țara să-și păstreze capacitatea de apărare. 39% dintre respondenți au numit aderarea Ucrainei la NATO drept o astfel de condiție.

Anterior, sondajul ECFR a scos în evidență o atitudine sceptică a majorității europenilor în privința victoriei Ucrainei. De asemenea, aproximativ o treime până la jumătate dintre respondenții din 14 țări europene consideră că acest conflict se va încheia printr-o reglementare pașnică.

Owner

View Comments

  • Din fericire nimeni nu ia în seamă părerile lor. Cele patru regiuni - Doneț, Lugansk, Herson și Zaporojie - sunt teritorii rusești. Despre Crimeea nici nu mai trebuie să aminteasc. Prin urmare, ele nu pun problema unor concesii din partea ucrainenilor. Iar aderarea la NATO este exclusă din start! Despre aderarea în UE nu cred că deranjează prea mult Rusia. Oricum, Ucraina nu mai este o țară suverană, așa că nu mai are nimic de pierdut prin aderarea ei la UE. Toate țările membre UE și-au pierdut suveranitatea. Ele sunt conduse de la Bruxelles. Dacă 69% dintre persoanele chestionate consideră necesară creșterea ajutorului militar, înseamnă că doresc un conflict îndelungat și nu pace.

Recent Posts

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

8 ore ago

Mesajul soldaților ucraineni lăsat în interiorul minelor nearmate: „Iertați-ne, rușilor!”

Soldații ucraineni au lăsat mine nearmate, iar în unele dintre ele au pus în interior…

11 ore ago

Pompeo: Economic, Rusia trebuie restituită Occidentului

Prezentându-se drept un oficial african, farsorii Vovan (Vladimir Kuznețov) și Lexus (Aleksei Stoliarov) s-au conversat…

11 ore ago

Putin: Participanții la operațiunea specială vor lucra în administrația prezidențială

Participanții la programul ”Timpul Eroilor” vor lucra în administrația prezidențială și la Rosatom, a declarat…

13 ore ago

WP: Trupele ruse avansează în zona operațiunii speciale mai repede ca niciodată

Grație aplicării unor noi tactici, trupele ruse avansează în zona de desfășurare a operațiunii militare…

14 ore ago

Poziția NATO privind doctrina nucleară. Deputatul Kartapolov: „Vor primi un răspuns și mai dur”

Evaluarea amendamentelor aduse doctrinei nucleare ruse, exprimată de cel care a fost, până la sfârșitul…

o zi ago

This website uses cookies.