Medvedev: Tot mai multe țări vor să se elibereze de moștenirea sistemului colonial
05/07Farsorii Vovan și Lexus au obținut de la Hillary Clinton o declarație halucinantă
06/07Aproape jumătate dintre ucraineni au fost de acord cu concesii față de Rusia, cu o singură condiție
Aproape jumătate dintre ucraineni sunt de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul aderării la NATO și UE, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), informează agenția Rambler.
Potrivit rezultatelor, 45% dintre respondenți au fost de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul „libertăţii de alegere” în chestiunea aderării la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică. 26% dintre ucraineni ar prefera ca Ucraina să revină la granițele din 1991 și, în același timp, ar accepta statutul de neutralitate al țării. 29% dintre respondenți nu au formulat un răspuns clar.
De asemenea, 69% dintre persoanele participante la sondaj au indicat creșterea ajutorului militar drept cea mai necesară condiție pentru ca țara să-și păstreze capacitatea de apărare. 39% dintre respondenți au numit aderarea Ucrainei la NATO drept o astfel de condiție.
Anterior, sondajul ECFR a scos în evidență o atitudine sceptică a majorității europenilor în privința victoriei Ucrainei. De asemenea, aproximativ o treime până la jumătate dintre respondenții din 14 țări europene consideră că acest conflict se va încheia printr-o reglementare pașnică.
1 Comment
Din fericire nimeni nu ia în seamă părerile lor. Cele patru regiuni – Doneț, Lugansk, Herson și Zaporojie – sunt teritorii rusești. Despre Crimeea nici nu mai trebuie să aminteasc. Prin urmare, ele nu pun problema unor concesii din partea ucrainenilor. Iar aderarea la NATO este exclusă din start! Despre aderarea în UE nu cred că deranjează prea mult Rusia. Oricum, Ucraina nu mai este o țară suverană, așa că nu mai are nimic de pierdut prin aderarea ei la UE. Toate țările membre UE și-au pierdut suveranitatea. Ele sunt conduse de la Bruxelles. Dacă 69% dintre persoanele chestionate consideră necesară creșterea ajutorului militar, înseamnă că doresc un conflict îndelungat și nu pace.