Hot News
Pauza s-a încheiat: majoritatea mondială a ales
04/07
Un francez a recunoscut că strângea informații despre militarii ruși
05/07

Rusia a suspendat participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE

Foto: Kommersant

Duma de Stat și Consiliul Federației au adoptat o declarație privind suspendarea participării delegației Adunării Federale a Federației Ruse la lucrările Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE). Consiliul Federației a votat, de asemenea, suspendarea participării la lucrările AP OSCE, informează Kommersant.

Deputatul Dumei de Stat și șeful delegației ruse la AP OSCE, Piotr Tolstoi, a anunțat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, că toți cei 405 de deputați prezenți la reuniune au votat pentru. „Odată cu plecarea Rusiei, bugetul AP OSCE va pierde 6% din veniturile financiare… Pentru noi, nu este vorba de a economisi, este o chestiune de principiu. Rusia nu poate și nu trebuie să dea bani pe bilete la spectacolul de circul rusofob în care s-a transformat Adunarea”, a scris parlamentarul. Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki, a precizat că Rusia va economisi aproximativ 256.000 de euro pe an după ce nu va mai plăti contribuțiile la bugetul organizației.

Serviciul de presă al Consiliului Federației a indicat pe canalul său de pe rețeaua Telegram că 164 din 178 de senatori au votat pentru părăsirea AP OSCE. În postare se menționează că motivul acestei decizii au fost „abordările discriminatorii părtinitoare, standardele duble și rusofobia totală”.

Parlamentarii ambelor camere au subliniat că delegația Adunării Federale a Rusiei la AP OSCE a fost privată în repetate rânduri de posibilitatea de a-și desfășura în mod plenar activitatea în cadrul organizație. Un exemplu a fost refuzul de a elibera vizele părții ruse pentru a participa la evenimentele Adunării.

Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a cerut Comitetului pentru Afaceri Internaționale să trimită telegrame în legătură cu rezoluția adoptată la sesiunea AP OSCE, care s-a desfășurat în România, din 29 iunie până pe 3 iulie.

În iunie, delegației ruse i-au fost refuzate vizele pentru a participa la sesiunea AP OSCE din România. Bucureștiul a explicat decizia invocând „agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”. După aceea, Comisia pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației a propus suspendarea participării Rusiei la Adunare și înghețarea plății cotizațiilor de membru.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia a procedat foarte bine! Despre România nu pot să spun decât că s-a comportat mizerabil, nediplomatic și a dat dovadă de prostie. Explicația României nu valorează nici doi bani, pentru că nu avea dreptul să interzică unei țări membre să participe la adunare. Tocmai pentru că această Organizație pentru Securitate și Cooperare în Europa se ocupă cu prevenirea conflictelor și administrării crizelor, era spre interesul tuturor ca Rusia să fie prezentă pentru a asculta și părerea ei. S-au adunat ca ceilalți pinguini la summit-ul din Elveția ,,vorbind” despre pacea din Ucraina fără participarea părții implicate în conflict, adică Rusia? România și-a arătat încă o dată statutul ei de slugă a Occidentului și a Statelor Unite. Mesajul Bucureștiului pentru stăpâni a fost cam așa: ,,Vă pupăm unde vreți voi și de câte ori vreți voi. Vă dăm tot și nu pretindem nimic. Suntem slugile voastre pe veci!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2890283