Hot News
Zaharova, despre refuzul lui Zelenski de a accepta propunerea lui Orban de încetare a focului
04/07
BI: Forțele Aerospațiale ale Rusiei au folosit o muniție nouă, capabilă să schimbe cursul conflictului
04/07

Peskov, detalii despre discuția purtată de Putin și Xi

Iulie 2024. Astana. Xi Jinping și Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

Orice format de negocieri privind Ucraina este lipsit de perspective fără participarea Rusiei

Este ceea ce a fost subliniat în dialogul purtat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu liderul Chinei, Xi Jinping, discuție desfășurată în marja summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai din Astana, a declarat secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de Smotrim.ru.

Peskov, al cărui comentariu a fost postat pe canalul său de pe rețeaua Telegram de jurnalistul Pavel Zarubin, autorul emisiunii ”Moscova. Kremlin. Putin”, a anunțat, de asemenea, că liderii celor două state au abordat, practic, toate domeniile de cooperare comună.

„Au fost conturate planuri de cooperare și pe mai departe pe diferite direcții în cadrul grupurilor de lucru”, a menționat secretarul de presă.

De asemenea, Vladimir Putin, în cadrul întâlnirii cu Xi Jinping, și-a exprimat convingerea că relațiile dintre Federația Rusă și RPC, bazate pe respect reciproc și egalitate în drepturi, traversează acum cea mai bună perioadă din întreaga lor istorie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Alianța dintre Rusia și China dă mari bătăi de cap Statelor Unite. China a întrecut deja SUA în multe statistici economice, fiind cel mai mare producător al lumii, este o țară care contestă poziția de hegemon a SUA, o țară care nu se bazează pe valori occidentale precum libertatea și democrația, ci pe ordine și ierarhie armonioasă, principii specifice culturii confucianiste. Rusia este o țară foarte bogată în resurse naturale și care a crescut economic. Ambele țări au președinți serioși, buni conducători, cu interese comune. Pentru SUA acest fapt este un dezastru. Buna cooperare, înțelegere și respect reciproc între aceste două țări poate pune Statele Unite la pământ. În momentul de față, politica lor externă față de SUA parcă e desprinsă din învățăturile lui Sun Tzu: ,,Excelența supremă constă nu în câștigarea tuturor bătăliilor, ci în înfrângerea dușmanului fără să lupți deloc.” Asta doar până când situația nu impune și lupta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2890287