Hot News
Bloomberg, despre victoria diplomatică a președintelui Putin
03/07
Zaharova, despre refuzul lui Zelenski de a accepta propunerea lui Orban de încetare a focului
04/07

Douglas Macgregor: ”Acestor vremuri le-a venit sfârșitul”

Douglas Macgregor/ Foto: U.S. Army

Macgregor: SUA ar trebui să-l asculte pe Putin și să nu-și impună voința cu forța

Washingtonul trebuie să-l asculte pe liderul rus Vladimir Putin și să renunțe la presiunea de forță asupra statelor care nu împărtășesc opiniile SUA pe o problemă sau alta, a declarat fostul consilier al Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, într-un interviu acordat emisiunii Deep Dive, de pe canalul YouTube, scrie Voennoe delo.

După cum a subliniat expertul, în înțelegerea conducerii americane, toți trebuie să urmeze forțat direcția pe care merg Statele Unite.

„Tocmai de aceea avem noi această uriașă mașinărie de război, care va ucide pe oricine nu face ce spunem noi. Acestor vremuri le-a venit sfârșitul. Este exact ce spunea Putin”, a subliniat Macgregor.

Expertul a precizat că Washingtonul nu va avea nevoie de un buget militar de un trilion de dolari dacă autoritățile americane vor înceta să mai perceapă majoritatea țărilor drept potențiali adversari, asupra cărora trebuie lansat un atac preventiv.

În opinia fostului consilier al Pentagonului, fondurile economisite din reducerea cheltuielilor militare trebuie folosite pentru dezvoltarea Statelor Unite și pentru a proteja granițele țării, unde „este dezordine”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Colonelul Douglas Macgregor este un visător. El știe foarte bine că Statele Unite este un stat agresor și nu va renunța niciodată la înarmare și la plăcerea de a provoca războaie. Din asta trăiesc, din asta se îmbogățesc! Fondurile publice americane alocate armelor nucleare sunt programate să crească la două trilioane de dolari până în 2030, pe motiv că protejează pacea și securitatea națională. Potențialii adversari sunt doar în imaginația lor. Statele Unite mențin un arsenal de aproximativ 1.700 de focoase nucleare strategice și încă 100 de arme nucleare nestrategice sau tactice la bazele bombardierelor din cinci țări europene și aproximativ 2.000 de focoase nucleare în depozit. În 6 august 2003, de Ziua Hiroshimei, a avut loc la Cartierul General al Comandamentului Strategic de la baza Forțelor Aeriene Offutt din Nebraska o întâlnire, cu ușile închise, cu directorii superiori din industria nucleară și complexul industrial militar. Nu s-au întâlnit să comemoreze Hiroshima, ci pentru a discuta despre necesitatea creării unei noi generații de arme nucleare ,,mai mici, mai sigure și mai utilizabile”, care să fie folosite în ,,războaiele nucleare din teatrul secolului 21.” Se are în vedere războiul nuclear atât împotriva Chinei, cât și împotriva Rusiei. Dar nici China și nici Rusia n-au amenințat SUA. Aceasta era gândirea Pentagonului acum 20 de ani. Macgregor a părăsit armata în 2004, deci știe cu siguranță despre această întâlnire. Pentru Statele Unite, războiul nuclear a devenit o întreprindere de miliarde de dolari, care umple buzunarele contractorilor americani de apărare. Ronald Reagan declara că ,,Un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”, însă administrația Biden este convinsă că ,,un război nuclear poate fi câștigat.” Este adevărat că nu a spus cine îl va câștiga, dar eu sper să-l câștige Rusia. Doar așa vorbele lui Macgregor se vor adeveri: ,,Acestor vremuri le-a venit sfârșitul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2890293