Hot News
Politico: Dacă va câștiga alegerile, Trump ar putea stopa extinderea NATO
03/07
Douglas Macgregor: ”Acestor vremuri le-a venit sfârșitul”
03/07

Bloomberg, despre victoria diplomatică a președintelui Putin

Vladimir Putin și Narenda Modi/ Foto: sev.tv

Viitoarea vizită la Moscova a premierului Indiei, Narenda Modi, va fi o victorie diplomatică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, scrie agenția Bloomberg, citată de RIA Novosti.

„Va fi prima vizită bilaterală efectuată de Modi după ce a câștigat al treilea mandat, iar prin decizia de a vizita Rusia și nu țări vecine, precum Bhutan, Maldive și Sri Lanka, unde s-a deplasat după anterioarele victorii în alegeri, premierul a rupt, practic, o tradiție <…> Întâlnirea de la Moscova cu prim-ministrul Indiei este o victorie diplomatică pentru Putin…”, se arată în articol.

Autorul materialului precizează că acest lucru subliniază importanța pe care New Delhi o acordă legăturilor cu Moscova.

Agenția americană amintește că, în ultimii ani, India, unul dintre cei mai mari consumatori de țiței din lume, a cumpărat tot mai multe resurse energetice din Rusia și, de asemenea, depinde de livrările de tehnică militară rusă.

La sfârșitul lunii iunie, ziarul Tribune anunța, citând surse, că premierul Narendra Modi va efectua o vizită de o zi la Moscova, pe 8 iulie. Asistentul președintelui rus, Iuri Ușakov, a declarat, la rândul său, reporterilor că vizita premierului indian în Rusia va avea loc și că se fac pregătiri intense, data urmând să fie anunțată cu acordul comun al părților.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Iar vor face crize de isterie americanii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2889603