Hot News
The Guardian: Ucrainenii, gata să dea și ultimul bănuț pentru a scăpa de mobilizare
02/07
Ucraina: A fost dejucată încercarea de a ocupa clădirea Radei Supreme
02/07

Peskov, despre declarația lui Zelenski privind negocieri cu Rusia prin mediatori

Dmitri Peskov/ Foto: Vedomosti

Rusia rămâne deschisă oricărei forme de dialog cu Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, comentând vorbele liderului ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit cărora Kievul este gata să înceapă negocieri cu Moscova prin mediatori, informează Vedomosti.

„Președintele Putin a spus în repetate rânduri că, pentru a atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit, Federația Rusă este deschisă oricărei comunicări, oricărui dialog. Noi păstrăm și președintele păstrează această deschidere”, a subliniat Peskov.

Pe 30 iunie, Zelenski a admis, într-un interviu acordat Philadelphia Induirer, posibilitatea desfășurării de negocieri între Ucraina și Rusia prin mediatori, după modelul acordului privind „coridorul pentru cereale”. Potrivit lui Zelenski, în cazul coridorului pentru cereale” au fost semnate două acorduri oglindă separat cu Ucraina și separat cu Rusia, între cele două părți aflându-se ONU și Turcia. În opinia liderului ucrainean, un astfel de model poate fi folosit și în alte domenii. Iar mediatori pot deveni țări de pe diferite continente, nu doar aliații Ucrainei, a subliniat Zelenski.

Pe 27 iunie, Zelenski a declarat că Ucraina nu dorește să prelungească conflictul din cauza pierderilor mari suferite pe câmpul de luptă de forțele sale armate. El a adăugat că partea ucraineană nu vrea ca acest conflict să continue ani de zile, iar un plan de reglementare trebuie prezentat până la al doilea summit pentru pace. În același timp, el a anunțat că după conferința din Elveția, Ucraina nu a intrat în contact cu Rusia. Potrivit spuselor sale, Kievul nu vrea să facă acest lucru „în umbră” – el intenționează să discute problema în mod deschis. În același timp, în Ucraina continuă să rămână în vigoare o lege ce interzice negocierile directe cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lui Zelenski i-a ajuns cuțitul la os, iar puternicii lui ,,aliați și prieteni” încep să-l părăsească. Este interesant de văzut ce fel de negocieri vrea cu Rusia, atâta timp cât legea dată chiar de el nu-i permite acest lucru. Pe deasupra, mandatul de președinte i-a expirat de mult. Pe cuvintele lui Zelenski nu te poți baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2888354