Banca Mondială: Rusia, țara unde populația are venituri mari

Rusia a intrat în categoria țărilor cu venituri mari pentru populație, se arată într-o postare pe blogul Băncii Mondiale, relatează RIA Novosti.

În 2023, venitul național brut pe cap de locuitor a crescut la 14.250 USD. În 2022, acest indicator a fost de 12.830 USD.

Banca a explicat mutarea Rusiei într-o categorie superioară din grupul de țări cu venituri peste medie prin creșterea cheltuielilor pentru apărare, precum și prin redresarea activității din comerț, din sectorul financiar și industria construcțiilor.

Țărilor cu venituri mari li s-au alăturat Bulgaria și Palau. În plus, Ucraina, Algeria, Mongolia și Iran și-au îmbunătățit poziția. Ele au trecut din categoria țărilor cu venituri sub medie la categoria „venituri peste medie”. În Ucraina, în special, venitul național brut pe cap de locuitor a crescut la 5.070 USD de la 4.270 USD, datorită relansării creșterii economice și scăderii în continuare a populației.

Singura țară din clasamentul Băncii Mondiale al cărei nivel de venit a scăzut este Palestina. PIB-ul său nominal a scăzut cu 9,2%.

La sfârșitul lunii mai, Banca Mondială a actualizat datele privind indicatorii de paritate a puterii de cumpărare. Potrivit acestora, în 2021, economia rusă a devenit a patra în lume. În cei doi ani care au urmat, țara și-a păstrat aceste poziții. Cota Rusiei a fost de 3,8% din PIB-ul mondial, înaintea Japoniei (3,7%) și a Germaniei (3,4%).

Owner

View Comments

  • Felicitări, Rusia! Deși mesteacănul este considerat copac național în Rusia și este serbat în timpul ,, Săptămânii Verzi" de la începutul lunii iunie, eu am asemănat poporul rus cu un arbore rășinos numit zadă. Este un conifer cu esență lemnoasă tare, foarte rezistent și foarte prețuit. Abandonată în apă nu putrezește, ci se întărește ca piatra. Așa este și poporul rus: puternic, rezistent, iar toate necazurile care au venit asupra lui nu au făcut decât să-l întărească. Acum, el este ca o stâncă.

Recent Posts

Rusia a suspendat participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE

Duma de Stat și Consiliul Federației au adoptat o declarație privind suspendarea participării delegației Adunării…

16 ore ago

Pauza s-a încheiat: majoritatea mondială a ales

Este deja oficial: Iuri Ușakov, asistentul prezidențial rus, în cadrul unei alocuțiuni susținute recent la…

16 ore ago

BI: Forțele Aerospațiale ale Rusiei au folosit o muniție nouă, capabilă să schimbe cursul conflictului

În iunie, militarii ruși au folosit pentru prima dată noua bombă FAB-3000 M-54, capabilă să…

17 ore ago

Peskov, detalii despre discuția purtată de Putin și Xi

Orice format de negocieri privind Ucraina este lipsit de perspective fără participarea Rusiei Este ceea…

18 ore ago

Zaharova, despre refuzul lui Zelenski de a accepta propunerea lui Orban de încetare a focului

Reprezentanta Ministerului de Externe al Rusiei: Vorbele Kievului despre pace sunt doar cuvinte-paravan Toate declarațiile…

18 ore ago

Douglas Macgregor: ”Acestor vremuri le-a venit sfârșitul”

Macgregor: SUA ar trebui să-l asculte pe Putin și să nu-și impună voința cu forța…

o zi ago

This website uses cookies.