Hot News
Surse ucrainene: La Kiev se discută schimbarea premierului țării
30/06
Occidentul s-a speriat de sarcina trasată de Belousov cu privire la Marea Neagră
01/07

RIA Novosti a calculat cât a exportat Rusia în țări neprietenoase în perioada 2022-2023

Foto: Getty Images

Serviciul Federal al Vămilor: Rusia a redirecționat exportul și a câștigat 5 trilioane de ruble de pe urma sancțiunilor

Citând date de la Serviciul Federal al Vămilor, agenția RIA Novosti scrie că, din cauza sancțiunilor, Rusia nu a putut exporta mărfuri în valoare de 265,5 miliarde de dolari (21 de trilioane de ruble) către țări neprietenoase, ele fiind redirecționate către state prietenoase. Exporturile Rusiei de mărfuri destinate țărilor neprietenoase s-au ridicat la 5 trilioane de ruble, scrie Kommersant.

În articolul agenției se precizează că, în ultimii doi ani, exporturile rusești în țări neprietenoase au fost neuniforme. Astfel, în 2022, Rusia nu a expediat importatorilor occidentali produse în valoare de 64,1 miliarde de dolari (4,5 trilioane de ruble), iar în 2023, de 192,4 miliarde de dolari (16,5 trilioane de ruble). În același timp, Rusia le-a exportat bunuri în valoare de 30,9 milioane de dolari (5 trilioane de ruble). Astfel, pe parcursul a doi ani, exporturile rusești s-au ridicat la 287,5 miliarde USD (26 trilioane RUB).

Mai mult de jumătate din mărfurile (55%) care nu au fost trimise importatorilor occidentali au fost minerale (107 miliarde dolari), aproximativ 38 miliarde dolari pentru metale și pietre pretioase, 20,7 miliarde dolari pentru metale, 9,2 miliarde dolari pentru lemn, 5,4 miliarde dolari – pentru plastic și cauciuc. Livrările de alimente au scăzut cu 1,3 miliarde de dolari, mărfuri de origine animală și materiale de construcție – cu 1,2 miliarde de dolari (pentru fiecare grup), produse industriale – cu 0,9 miliarde de dolari.

Cel mai puțin au scăzut exporturile de produse vegetale (638,5 milioane USD), grăsimi și uleiuri (464,5 milioane USD), textile și îmbrăcăminte (325 milioane USD) și obiecte de artă (44 milioane USD).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă guguștiucii neprietenoși refuză mărfurile rusești, să le fie de bine! Rusia are cui exporta și este în câștig în ciuda sancțiunilor. Ostilii cu figuri în cap să cumpere mărfuri de la americani, mai ales cele alimentare, care sunt modificate genetic, pline de E-uri și chimicale. Apoi să se întrebe de ce se îmbolnăvesc de cancer și mor ca muștele. Mărfurile nealimentare și cele energetice să le cumpere la prețuri mult mai mari decât cele rusești, iar viitorul lor va arăta ca o prăpastie. Slugile rămân tot slugi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2887544